Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sportolással szeretnék lefogyn...

Sportolással szeretnék lefogyni! Nem diétázok mert hülyeségnek tartom ( azért nyilván kevesebbet eszek és megválogatom hogy mit ) de mi lenne az a torna gyakorlat amivel combról és hasról fogyhatunk!?

Figyelt kérdés
2016. jan. 19. 18:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%

Látom átment személyeskedésbe a válaszadás. Ez téged minősít egyébként.

"Étrenddel fogyunk okoska, nem gyakorlatokkal."

És ezt azért írtad, hogy eltereld a tévedésedről a figyelmet amit írtál vagy miért?

Itt a mozgásformáról volt szó nem az étrendről.

Már leírtam az első válaszomban hogy DIÉTA.

2016. jan. 20. 11:58
 12/18 Cortez70 ***** válasza:
De nincs olyan mozgásforma amivel nem fogysz ha kalória mínuszban vagy. Ezt kellene felfogni. Sima súlyzóssal is le lehet szálkásítani. Ha ezt nem fogod fel akkor nem èrtesz hozzá.
2016. jan. 20. 12:05
 13/18 anonim ***** válasza:

Amit te írsz az nem effektív!

A lábemelés, hasprés, guggolás és kitörés nem effektív ZSÍRÉGETŐ mozgásforma. Persze, hogy égetsz el vele kalóriát. Minden mozgással ezt teszed de akkor sem jó hatásfokkal teszed azt. Ezzel vitatkozhatsz attól még igaz marad.

Te azt hiszed, hogy rajtad kívül mert te edzel X éve senki nem tud semmit! Ez nem igaz. Ezt kellene felfogni!

2016. jan. 20. 12:14
 14/18 Cortez70 ***** válasza:
Nincs zsírégető edzésforma, mivel egyikkel sem csak azt égetsz. És mindegyikkel égetsz zsírt is. Ha nem vagy kalória mínuszban akkor semmivel nem adsz le zsírt. Ha meg mínuszban vagy akkor mindegyikkel fogysz zsirból. Sima súlyzóssal is szálkásabb vagyok mint sokan aerobbal. Ennyi. Azt meg nem írtam, hogy más nem ért hozzá.
2016. jan. 20. 12:25
 15/18 anonim ***** válasza:

A válaszaidból az jön le, hogy csak te értesz hozzá senki más és ha valaki rávilágít arra, hogy tévedsz rögtön személyeskedsz ahelyett, hogy megvédenéd magad ÉRVEKKEL!

Felőlem belemehetünk a szervezet energiafelhasználásába és szükségleteibe akár sejtszinten is de csakis megfelelő hangnemben!

2016. jan. 20. 12:36
 16/18 Cortez70 ***** válasza:
Sosem írtam, hogy csak én értek hozzà. Este írj majd, most melóznom kell.
2016. jan. 20. 12:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Engem érdekel a szervezet sejtszíntű energiafelhasználása, írhattok róla, de úgy, hogy egy intelligens laikus megértse :D

Személy szerint Cortezzel kell egyetértenem, persze a testműködés bonyolult, megvannak a maga kis nüanszai.

De ha rendszeresen napi X kalória hiányzik a testnek, akkor jó esetben (ha minimalizáltuk az izombontást) azt zsírból kell megszereznie szerencsétlennek, mert abból van tartaléka. Az nekem speciel tökmindegy, hogy a tegnapi kis teljes testes edzésem honnan vette az energiát (korábban bevitt étel? glikogénraktár? zsírbontás?), a fő, hogy csinos kalóriamínuszom kellett legyen s a hiány végül zsírból lesz fedezve.

A test állítólag (ugyebár nem vagyok szakértő, írni pedig sokmindent lehet, de ez még egész hihető) optimalizálhat, megszokhatja a rendszeres mozgást és kevesebből kihozhatja azt, de attól még minden mozgásforma és a puszta élet is "zsírégető".

Azonkívül nem kicsit étrendfüggő, hogy mi mennyi zsírt és mennyi szénhidrátot éget, ami megint nem meglepő. Üres glikogénraktárakkal, valamirevaló szénhidrátbevitel nélkül nem könnyű sok szénhidrátot égetni, még ha glükózt azért másból is tud csinálni a test. Az elsődleges energiaforrás mibenléte sokat számít. De nyilván a mozgás típusa is befolyásol, épp csak hosszútávon lesz zsírbontás deficitben, a mozgástól függetlenül.

2016. jan. 20. 12:53
 18/18 anonim ***** válasza:

A kalriaminusz egy jo dolog ha okosan csinalod.

Ehezes azaz kaloria inusz eseteben ha a glikogenrsktarak uresek a szervezet aminosavakat kezd lebontani, mivel abbol tud glikogent szintetizalni a zsirbol nem. Az aminosavakhoz pedig feherjet kell lebontani amit ugye az izomszovetbol tud csak. Ezt csinalja a szervezet eloszor mindegy mi torteneik. Ez utan kezdi el a zsirsavakat mozgositani.

Perrsze mivel nap mint nap ismeteljuk a folyamatot azaz feltoltjuk a glikogenraktarakat de ki is uritjuk, mert kaloriaminuszt erunk el igy amig ezt folytatjuk a szervezet is azt csinalja nap mint nap amit irtam.

Ezert kell bevinni a sok feherjet amit le tud bontani a szervezet de erre van kifejezetten a BCAA ami nagyon hatasos mert aminosav nem feherje igy nem kell kulon energiat forditani meg annak is a lebontasara is.

Egyszerubben ha nem viszel be megfelelo mennyisegu feherjet dieta alatt akkor izomszovetet is vesziteni fogsz.

Ami a kozgast illeti igenis van koze a fogyashoz es jobb mint a dieta magaban ugyanis az edrenalin hatasara ezzel mobilizaljuk a zsirraktarakat.

Azt szoktam mondani, es ugy is tanultam, olvastam meg regen hogy ugye ferfiaknak 40 perc maximum az az idotartam ami a leghatasosabb a zsirbontasban. Utana allitolag a szervezet fokent feherjet kezd bontani.

Ennek a megfigyeleserol, tudomanyos hattererol azt hiszem olvastam de az nagyon regen volt es megmondom oszinten nem emlekszem mar ra.

De ezt az intervallumot tartjak nagyjabol az emberek.

2016. jan. 20. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!