Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Box vagy kick box? 20N

Box vagy kick box? 20N

Figyelt kérdés
Szeretnek elkezdeni valamilyen sportot. Mindig is szerettem ezeket, Ugyhogy rajuk esett a valasztas. De Nem tudok donteni. Melyik lenne jobb elonyosebb? Keso mar elkezdeni ilyen idos korban?

2015. dec. 31. 00:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
De nem akarom, hogy szomorúan indítsd a 2016-ot, úgyhogy neked is BÚÉK!
2015. dec. 31. 10:47
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Szépen elmész egy box meg egy kick box edzésre, majd utána eldöntöd, hogy hol jobb a társaság melyik tetszik jobban.

A boxal sokkal több mindent tudsz kezdeni, ha fejleszteni akarod magad később a közelharcban, de ha szimplán csak kardió edzést keresel, ahol elfáradhatsz, mozoghatsz akkor oda menj ahol jobb a társaság.

Az ilyen street storykat meg hagyjuk már :D Ilyen, hogy a boxoló ellen egyenes rúgás a hatékony meg ilyenek, teljesen értelmetlenek. A box és a birkó a legjobb ALAP a legtöbb küzdősporthoz, ha valaki boxol 2 évet és egy évet kick boxol, az gond nélkül össze fogja pakolni azt aki 3 évet kick boxolt.

2015. dec. 31. 13:10
 13/28 anonim ***** válasza:
Ha bezúzzák az orrod egy idő után jól fel fog dagadni és úgy marad. Ezért van sok boxolónak krumpli orra, de ez minden verekedős sportnál igaz lehet ahol a fej a fő célpont.
2015. dec. 31. 13:17
 14/28 aikiboxer ***** válasza:
A profi versenyzőknek valószínűleg szétverik az orrát versenyeken, de edzésen nincs ilyen orr-szétverés, és az amatőr (olimpiai) női verseny sem mészárszék.
2015. dec. 31. 13:47
 15/28 anonim ***** válasza:
Egyik se. Pasizás mehet helyette viszont.
2015. dec. 31. 14:35
 16/28 anonim ***** válasza:
Sűrített Levegő menj már a sunyiba. A tájboxos kölök egyik se bír odaverni egy embereset, csak lábbal hadonásznak. Biztos gáz ha fejbe rúg, de egy megtermettebb embert hiába rugdosol, hogy ha fel van fűtve az adrenalintól meg verekedett már százszor, meg se fogja érezni. Én sokat verekedtem korábban, lementem tájbokszra, hát nem tudtak olyat ütni, mint én az utcai kötekedő. A rúgás nagyon be volt tanítva meg állandóan ment a klincs, de szerintem az egész klubba volt egy gyerek, akit nem bírtam volna hülyére verni, de az tehetséges is volt. A többi meg szimpla kesztyűzésnél sírt amikor csak a fedezékre ráküldtem egy egyenest, hogy ne üssek már akkorát. Egy hülyegyerek meg aranyláncba volt, a kesztyűzés közepén ugat nekem, hogy "ki fogsz fáradni tesó". Erre csak elkezdtem úgy fél gőzzel ütni az alkarját, hát 1 perc múlva véraláfutásos lett neki. Pedig q_urvára fel vannak állítólag keményítve. Szerintem ha elmennék fát vágni, akkor a verseny mezőny is legfeljebb csak pontozással verne meg, de ha betalálok egy nagy csapottal akkor álom szállna ázsiai elméjükre. A könyök veszélyes egyedül abba a sportba, de könyökkel meg 20 alkalomból egyszer ha betalál. Ha megnézed a tájbokszot a TV-be, akkor fing az egész. Ellenben egy boksz meccsen pörgés van, a nehézsúly meg egyenesen vágóhíd. Szóval baxhatja a kis tájbokszolód, ha kap egy gecci nagy állast, seggre fog ülni. Az edzésen meg úgy megütöttem a zsákot, hogy a gyerek aki tartotta elesett. Inkább boksz, ott megtanul ütni. Tájbokszon már a 2. edzésen a testkörívet magyarázta az edző, holott a csapat 99%-a egy kemény egyenest nem tudott volna ütni. Kérdező inkább boksz.
2015. dec. 31. 14:52
 17/28 A kérdező kommentje:
Koszonom Az ertelmes hozzaszoloknak!:) Egyebkent engem Nem Az erdekel, hogy melyikkel tudnek mondjuk utcan verekedni, mert Nem tervezek. Hanem, hogy melyik fejleszt jobban fizikailag, gyorsasagilag, Es mozgastechnikailag. De koszi mindenkinek!:)
2015. dec. 31. 15:21
 18/28 anonim ***** válasza:

"Ha békét akarsz, készülj a háborúra"

Kérdező! Ha megtámadnak az utcán, te hiába nem akarsz harcolni, rá leszel kényszerítve.

Mozgáskoordinációt pedig iskolákkal jobban fejleszti a boxon.

2015. dec. 31. 17:54
 19/28 A kérdező kommentje:
Persze en ertem 'ha megtamadnak' dolgot, de nem feltetlenul szeretnem ezert tanulni Az egyiket.
2015. dec. 31. 18:02
 20/28 anonim ***** válasza:
A hagyományos hosszúnadrágos verseny kickboxban derék fölé lehet csak rúgni lábfejvédőben,a láb csak lábsöpréssel támadható nincsen combos meg toló lábra meg semmi ilyesmi,úgyhogy az egyik válaszoló keveri itt a sportágat.Egyébként pedig az egyik sportág nem zárja ki a másikat.Attól függ mennyi időd van edzésekre járni a héten.Mindenesetre az biztos,hogy egy boxoló alappal sikeresebb kickboxoló lehetnél.
2015. dec. 31. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!