Szeretnék elkezdeni túrázni, de hogy?
Újpesten lakom.Szüleimmel sohasem megyünk túrázni, nincs is rá idejük, nélkülük kéne megoldanom, ezért eléggé meg van kötve a kezem.(16 éves vagyok, és nem ismerek semmi ilyen "túrázós helyet" Budapesten)Ráadásul nem is szívesen mennék ki ilyen veszélyesebb részekre úgy hogy valószínűleg max. egy két vállalkozószelleműbb barátom jönne velem.(akik szintén csak korombeliek) De már nagyon szeretnék végre kimenni erdőbe vagy ilyesmi. Nyaranta sok táborba küldenek, és ott is a kedvencem az amikor kimegyünk valami nagyon klassz erdős/hegyes stb. helyre és végigmegyünk valami túraútvonalon. ( Ettől függetlenül nagyon béna vagyok benne, kb. fél óra után elfáradok, és lemaradok meg minden :D de akkor is tetszik a dolog.) A térképhez meg ilyesmikhez nem értek. Úgyhogy eléggé az alapoktól kellene elkezdenem. Szerintetek hogy vágjak bele?
16/L
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Az említett Budakeszi -> Mária-szurdok -> Makkosmária -> Normafa útvonal kb. 5 km, 250 m szintemelkedéssel. Szerintem egy kellemes séta elsőre, és a Mária-szurdok nem is annyira ismert. Az eleje és a vége BKV-val jól megközelíthető.
A Hűvösvölgy -> Határ-nyereg -> Árpád-kilátó -> Fenyőgyöngye -> Hármashatár-hegy (-> Erdőalja u.) hosszabb ennél, azt majd következő alkalomra javaslom.
Ha van érdeklődés, javaslom, hogy január elején tűzzünk ki egy alkalmas hétvégét. Most hétvége (január 2-3.) talán túl közel van, a január 9-10-iki hétvégén pedig ónos esőt ígér a meteorológia. Várom a javaslatokat!
Addig is vájuk az érdeklődőket!
Annyi, hogy lehetőleg ne reggel 7-re tegyétek a túrát, mert nekem akár 1-2 óra is lehet Budakeszire az út. :S
Nem tudom pontosan hol a helyszin, de megnéztem és megsaccoltam, hogy az kb. 22, 21, 8-as busz iránya.
A 22-es buszhoz nekem kb. 1 óra a Moszva tér.
A 8-hoz meg kb. 20-30 perc a Keleti.
Jól nézted, a 22-es busz megy Budakeszire, a 21-es jön a Normafától. Mindkettő a Széll Kálmán (Moszkva) térről indul.
Ígérem, nem 7 órakor lesz. Nem olyan hosszú ez a táv, elég emberi időben elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!