Szeretnék elkezdeni túrázni, de hogy?
Újpesten lakom.Szüleimmel sohasem megyünk túrázni, nincs is rá idejük, nélkülük kéne megoldanom, ezért eléggé meg van kötve a kezem.(16 éves vagyok, és nem ismerek semmi ilyen "túrázós helyet" Budapesten)Ráadásul nem is szívesen mennék ki ilyen veszélyesebb részekre úgy hogy valószínűleg max. egy két vállalkozószelleműbb barátom jönne velem.(akik szintén csak korombeliek) De már nagyon szeretnék végre kimenni erdőbe vagy ilyesmi. Nyaranta sok táborba küldenek, és ott is a kedvencem az amikor kimegyünk valami nagyon klassz erdős/hegyes stb. helyre és végigmegyünk valami túraútvonalon. ( Ettől függetlenül nagyon béna vagyok benne, kb. fél óra után elfáradok, és lemaradok meg minden :D de akkor is tetszik a dolog.) A térképhez meg ilyesmikhez nem értek. Úgyhogy eléggé az alapoktól kellene elkezdenem. Szerintetek hogy vágjak bele?
16/L
A kivel menni részre könnyű válasz, hogy van egy rakás túra szervező oldal, az első hozzászóló írt is ilyet, lehet választani életkorhoz illő társaságot, a hölgyeket egyébként is duplán barátságosan fogadják mindig :)
A BKV bérlet neccesebb, mert mondjuk a belvárosból gyalogosan kicsit sokáig tart kijutni a hegyekbe :D
Nahát ez-az, hogy kb. ki sem tudok jutni a hegyekbe. :((((
Pedig olyan jó lenne!
Szerveztek túrákat ismerösök de vagy a Pilisbe, vagy a Hármashatár hegyre, ahova szintén nem tudok innen kijutni. :(
Jó lenne erdő a közelbe is. :)
A 16. kerület jöhetne szóba, ott biztos van valahol puszta is, meg erdő... :)
Hát... az most nagyon Marie Antoinette-es lenne, ha azt ajánlanám, hogy menj kocsival :) De egyébként vannak eleve autós, költség megosztós túrák, csak sajna azok távolabbi helyek felé mennek és hosszabb távra, oda meg nem árt már némi tapasztalat :S
(ui: hogy lehet pesten megélni bérlet nélkül? bringázol?)
Iletve nyáron Kőpánya eldugott, Rákospatak menti helyeit vettem célba: bicajjal, hogy legaláb eltekerhessek a hajléktalanok elől.
Jó volt! De valahogy nem az igazi. :S
Tele volt minden szemetelve...
Igen, bringázok! De a bringás túrák meg azért vannak kilőve, mert Városi bringám van. Persze, mindent lehet, de egészen más egy vastag kerekű montival menni, mint az enyémmel...
Erdőbe, földútra nem való!
Rákos pataknak csak a zuglói részét ismerem, az tök jó sportolni, érdemesebb arra gurulni :)
Viszont azt hiszem a túra terén kifogytak az ötleteim, de őszintén kívánom, hogy előbb-utóbb megold az utazás részt.
Gyakoris túrához van kedvetek?
Egy lehetőség azoknak, akik nehezebben indulnak el vagy találnak társaságot. Közben meg tudjuk beszélni a felmerült kérdéseket.
Elsőre egy rövid túrára gondoltam Budapest környékén. Pl. Budakeszi - Mária-szurdok - Normafa
Ha van érdeklődés szívesen megszervezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!