Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rendvédelmi pályát szeretnék...

Rendvédelmi pályát szeretnék választani. Wing Tsun felkészitést mikor érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés

Rendvédelmi pályát szeretnék választani. Rendőr vagy katona azt nem tudom még

Széll Gábor 8. fokozatú mesterhez tartoznak a katonák és rendőrök kiképzése de azt nem tudtam megkérdezni, hogy mikor lenne érdemes elkezdeni a Wing Tsun tanulását még civilként.

Jó lenne mire odakerülök tudni valamit, vagy a katonai más mint a civil?

1,5 évem van addig még.

2015. dec. 16. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Si-Hing Széll Gábor már 8. fokozatú mester? Ú, de le vagyok maradva. :D

Amúgy a katonai az teljesen más. Ott a Wing Tsun azon részét oktatják, ami abszolút gyilkos kategória, és mielőtt aikiboxer letámad a röhögő szmálylikkal megjegyzem, hogy élesben gyakorolják egymáson, full kontaktban. Szóval megtanulják használni! De persze elkezdheted, 1,5 év alatt eljutsz valahova, nem lesz azzal gondod, hogy a Pak-sau-val szenvedsz, meg ilyenek. Ha meg mondod a mesternek, hogy ez a célod, akkor lehet, hogy külön oktat is téged egy kicsit, ad tanácsokat. Sok sikert! :)

2015. dec. 16. 17:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező linkeld már be nekem azt az oldalt, ahol azt írták, hogy a bevonuló katonáknak vagy rendőröknek wing tsunt oktatnak. Ugyanis minden kiképző altiszt mást és mást tanít, a honvédségnél rendszeresítve pedig a zöllei féle katonai kézi tusa van. Lehet, hogy a honvéd tiszt jelölteket viszik pár szemináriumra, de abba ugyanúgy van aikido, ju jitsu, krav maga, defendo és wimg tsun. Többnyire 2-3 naposak, és semmit nem érnek, aki oktatja életében nem lőtt fegyverrel éles helyzetben és többnyire civil is.
2015. dec. 16. 19:30
 3/9 aikiboxer ***** válasza:
100%

Haha ez tényleg annyira vicces amikor azért, mert valakinek a valakije egyszer meghívta Gipsz Jakab Tai Chi mestert egy hétvégi foglalkozást tartani, rögtön elterjesztik, hogy a kommandósok is Tai Chiznak... LOL

Kérdező ismereteim szerint a rendőröknél van például egy alap oktatás, és azon felül aki akar az jár külön edzésre, de szó sincs wing tsunról...

2015. dec. 16. 19:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

[link]

WING TSUN SEHOL ?!

Én katonai illetve rendőri állományba voltam/vagyok, és egy kiképző tisztem sem wing tsunnozott, én se tanultam a kiképzés során wing tsunt.

A mai katonai közelharc, karatéból, ju jitsuból, krav magából illetve az addig ismert kézi tusából jött létre.

A rendőröknek pedig ju jitsut és a krav maga egy speciális változatát tanítják, nem is tehetnek kárt abban aki ellen épp intézkednek.

Ha rám hallgatsz, ju jitsura vagy aikidora kezdesz el járni. Katonaként nem lesz szükséged a közelharcra, missziós tapasztalatból tudom. Ha valami csoda fojtán harcolnod kell, azt a fegyvereddel fogod megtenni minimum 50 méterről.

Ha rendőri pályára mész, azért érdemes aikidot vagy ju jitsut tanulnod, mert a szolgálati szabályzat kimondja( majd te is megtanulod), hogy nem okozhatsz indokolatlanul 8 napon túl gyógyuló sérülést azzal szemben, akivel kényszerítő eszközt alkalmazol (2006 óta erre nagyon figyel az ügyészség a rendőrök pechére). Ergó úgy kell megbilincselned és bevinned, hogy nem vered szét vagy ilyesmi, az ilyen fogásokat ju jitsun vagy aikidon találhatod meg. ( külön ajánlom figyelmedbe a Kelemen ryu ju jitsut, kifejezetten foglalkozik a rendőri szervek felkészítésével, én Kelemen Istvánnál, (aki nem mellesleg 10. danos) tanultam meg rendesen bilincselni.

2015. dec. 16. 19:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Egy bemutatón volt ahol mondták, hogy nekik Ő tartja a képzést.

https://www.youtube.com/watch?v=0k-Ljy7K59Q

2:55 -nél mondja.

Megkerestem az egyik videót amiben szintén hallottam.

Itt mondja, hogy a katonaságnál kiképző és a rendőrtiszti főiskolán óraadó.

[link]

Itt van az egyik régi link amely nem mostani mert itt Szél Gábor 5. szintű mester volt, most pedig már 8.

Gondoljátok, hogy hazudik egy bemutatón és a televízióban is? Nem hiszem, hogy valaki hazudna ilyen nyilvánosság előtt.

2015. dec. 16. 20:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Én nem kételkedek abban amit írtok és a jitsu már régen is tetszett, csak itt sok az ellentmondás és eléggé bezavarodtam. :)

Kicsit jobban utána kell kérdeznem meg járnom, de a ti tapasztalatiitokra is kíváncsi voltam és vagyok is még mindig.

2015. dec. 16. 20:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Haha kamu. Nem hazudik, csak ügyesen ferdít. Tudod hány óraadó van az NKE-n ? Ha mindet össze akarom számolni akkor az 100 emberen túlmutatna. A rendőröket nem egy ember tanítja a közelharcra, ráadásul biztos nem civil.

Annyira nem szimpatikus amikor valaki volt 2x bemutatót tartani az NKE-n ( ahol nem katonák vagy rendőrök, csak egyetemisták vannak), és egyből a honvédség közelharc kiképzőjének nevezi magát. Ennyi erővel a honvédek karatéznak, king fuznak, kalizbak, ju jitsuznak, kempoznak, judoznak, birkóznak, tkdznak, thai boxolnak, krav magáznak, defendoznak. Mert mindegyik tartott bemutatót már az egyetemen ( tehát mindegyik óraadó ha úgy tetszik). Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz meg egy rendőrt vagy katonát az utcán vagy akárhol, hogy oktattak e neki wing tsunt. Meg fogsz lepődni, a válasza "nem" lesz.

2015. dec. 16. 20:38
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Az ilyen mókusboksszal nem sokra mész.Egy egy éve bokszoló lazán elintéz egy 20 éve wing tsunozó embert.Kár,hogy már nincs itt USBORNE
2015. dec. 16. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Kár, de szerintem ezzel mindenki amúgy is tisztában van :) persze erős a wing tsun lobbi, mondják hogy jó bornak is kell a cégér, csak nem a küzdősportokban... Nah mindegy, ha minden jól megy holnap végre lejutok a híres wing tsun edzésre. Megnézem szeretnek -e sparringolni, aztán csak megvilágosodom, hogy én voltam egy 0 eddig, vagy tényleg csak parasztvakítás ez a wing tsun.
2015. dec. 16. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!