Rendvédelmi pályát szeretnék választani. Wing Tsun felkészitést mikor érdemes elkezdeni?
Rendvédelmi pályát szeretnék választani. Rendőr vagy katona azt nem tudom még
Széll Gábor 8. fokozatú mesterhez tartoznak a katonák és rendőrök kiképzése de azt nem tudtam megkérdezni, hogy mikor lenne érdemes elkezdeni a Wing Tsun tanulását még civilként.
Jó lenne mire odakerülök tudni valamit, vagy a katonai más mint a civil?
1,5 évem van addig még.
Si-Hing Széll Gábor már 8. fokozatú mester? Ú, de le vagyok maradva. :D
Amúgy a katonai az teljesen más. Ott a Wing Tsun azon részét oktatják, ami abszolút gyilkos kategória, és mielőtt aikiboxer letámad a röhögő szmálylikkal megjegyzem, hogy élesben gyakorolják egymáson, full kontaktban. Szóval megtanulják használni! De persze elkezdheted, 1,5 év alatt eljutsz valahova, nem lesz azzal gondod, hogy a Pak-sau-val szenvedsz, meg ilyenek. Ha meg mondod a mesternek, hogy ez a célod, akkor lehet, hogy külön oktat is téged egy kicsit, ad tanácsokat. Sok sikert! :)
Haha ez tényleg annyira vicces amikor azért, mert valakinek a valakije egyszer meghívta Gipsz Jakab Tai Chi mestert egy hétvégi foglalkozást tartani, rögtön elterjesztik, hogy a kommandósok is Tai Chiznak... LOL
Kérdező ismereteim szerint a rendőröknél van például egy alap oktatás, és azon felül aki akar az jár külön edzésre, de szó sincs wing tsunról...
WING TSUN SEHOL ?!
Én katonai illetve rendőri állományba voltam/vagyok, és egy kiképző tisztem sem wing tsunnozott, én se tanultam a kiképzés során wing tsunt.
A mai katonai közelharc, karatéból, ju jitsuból, krav magából illetve az addig ismert kézi tusából jött létre.
A rendőröknek pedig ju jitsut és a krav maga egy speciális változatát tanítják, nem is tehetnek kárt abban aki ellen épp intézkednek.
Ha rám hallgatsz, ju jitsura vagy aikidora kezdesz el járni. Katonaként nem lesz szükséged a közelharcra, missziós tapasztalatból tudom. Ha valami csoda fojtán harcolnod kell, azt a fegyvereddel fogod megtenni minimum 50 méterről.
Ha rendőri pályára mész, azért érdemes aikidot vagy ju jitsut tanulnod, mert a szolgálati szabályzat kimondja( majd te is megtanulod), hogy nem okozhatsz indokolatlanul 8 napon túl gyógyuló sérülést azzal szemben, akivel kényszerítő eszközt alkalmazol (2006 óta erre nagyon figyel az ügyészség a rendőrök pechére). Ergó úgy kell megbilincselned és bevinned, hogy nem vered szét vagy ilyesmi, az ilyen fogásokat ju jitsun vagy aikidon találhatod meg. ( külön ajánlom figyelmedbe a Kelemen ryu ju jitsut, kifejezetten foglalkozik a rendőri szervek felkészítésével, én Kelemen Istvánnál, (aki nem mellesleg 10. danos) tanultam meg rendesen bilincselni.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Egy bemutatón volt ahol mondták, hogy nekik Ő tartja a képzést.
https://www.youtube.com/watch?v=0k-Ljy7K59Q
2:55 -nél mondja.
Megkerestem az egyik videót amiben szintén hallottam.
Itt mondja, hogy a katonaságnál kiképző és a rendőrtiszti főiskolán óraadó.
Itt van az egyik régi link amely nem mostani mert itt Szél Gábor 5. szintű mester volt, most pedig már 8.
Gondoljátok, hogy hazudik egy bemutatón és a televízióban is? Nem hiszem, hogy valaki hazudna ilyen nyilvánosság előtt.
Én nem kételkedek abban amit írtok és a jitsu már régen is tetszett, csak itt sok az ellentmondás és eléggé bezavarodtam. :)
Kicsit jobban utána kell kérdeznem meg járnom, de a ti tapasztalatiitokra is kíváncsi voltam és vagyok is még mindig.
Haha kamu. Nem hazudik, csak ügyesen ferdít. Tudod hány óraadó van az NKE-n ? Ha mindet össze akarom számolni akkor az 100 emberen túlmutatna. A rendőröket nem egy ember tanítja a közelharcra, ráadásul biztos nem civil.
Annyira nem szimpatikus amikor valaki volt 2x bemutatót tartani az NKE-n ( ahol nem katonák vagy rendőrök, csak egyetemisták vannak), és egyből a honvédség közelharc kiképzőjének nevezi magát. Ennyi erővel a honvédek karatéznak, king fuznak, kalizbak, ju jitsuznak, kempoznak, judoznak, birkóznak, tkdznak, thai boxolnak, krav magáznak, defendoznak. Mert mindegyik tartott bemutatót már az egyetemen ( tehát mindegyik óraadó ha úgy tetszik). Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz meg egy rendőrt vagy katonát az utcán vagy akárhol, hogy oktattak e neki wing tsunt. Meg fogsz lepődni, a válasza "nem" lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!