Melyik cipőt válasszam terepi és aszfalti futáshoz egyaránt?
A terep cipők aszfalton nem túl jók, egyrészt sokkal kevesebb bennük általában a csillapítás, másrészt jobban is kopnak a nagy kiálló bordák.
Amennyiben nem futsz kifejezetten kemény terepen, hanem inkább csak turita úton mondjuk (a budai hegyek 90% ilyen pl), akkor célszerűbb aszfaltos cipőt venni, én évek óta abban tolom terepen is, terep versenyeken is sok embert látni, mert a letaposott, ledöngölt kemény földön ha nincs nagyon nagy sár, akkor az aszfaltos cipő minden szempontból jobb.
Arra nézve pedig nem lehet ajánlást adni, hogy mit vegyél, ahány ember, annyi láb, annyi stílus, annyi forma, ami nekem hiper kényelmes, az lehet, hogy neked szétkapja a lábad, ami az én normál lábtartásomhoz tökéletes, az egy pronáló futónak lehet, hogy nem az igazi.
Sose hallgass azokra, akik konkrét márkát és típust mondanak, mert azzal csak azt mondják, hogy nekik mi vált be, inkább menj el 1-2 független boltba, ahol nagy a kínálat különböző márkákból és típusokból, és próbálj fel minél többet, az eladók is sokat fognak tudni segíteni
(ui: az ára kategóriád egyébként a futócipők nagyon alsó kategóriájára elég, bár arról nem írtál, hogy van e túlsúlyod, hogy milyen tempóban milyen távokat futsz, de ennyiért a nagyon hobbi darabok vannak csak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!