Van valami utcára amivel megvédhetem magam nem csak egy támadóval szemben?
Tehát értelemszerűen nem a ringsportokra gondolok.
Hanem valami olyanra amiben van leszerelés, védelem kés ellen, több verekedni tudó ember ellen.
Én eddig a Ninjutsu, Defendo, Krav Maga-ról tudok.
Illetve találtam ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=3SR3aH5xB5Q
Tud valaki valamit amivel meg tudom magam védeni?
Tehát ahol nem bunyót tanítanak, hanem lefegyverzést és gyors hatástalanítást?
Persze jönnek majd a futás kommentek.
De mondjuk ha valaki bánt valakit akkor azon szerintem nem fog sokat változtatni ha én elfutok. Úgyhogy az ilyesfajta kommentek nem kellenek. :)
Csak kíváncsi vagyok, hogyha megtámadnak valakit akkor te a futással hogy fogod megvédeni őt pl. Vagy mondjuk ha valakivel együtt vagy akkor nem véded meg őt azzal, hogy te elfutsz.
Na de mindegy.
Még arra gondoltam, hogy megpróbálnám a Canne-t vagy a Kendo-t és beszerzek egy taktikai esernyőt. Csak többre megyek egy 90 centis botként használható dologgal mint ököllel.
Tehát a Canne/Kendo lenne a fő dolog amit gyakorolnék.
A másodlagos meg a Savate vagy esetleg a Box.
Melyik legyen?

Magyar honvéd aki nagyon otthonosan mozog mindenféle önvédelemben biztos mond majd valami hülyeséget.
Elmondom neked hogy mi az amit a mester mondani fog:) Ha megtámadnak lehetőleg tedd azt amit a támadó akar:)
Ezt adásban és bárhol elmondják hogy ez a legjobb amit tehetsz.
Ha többen támadnak meg 2-3 akkor pedig a legjobb ha elfutsz, de ez 1 embernél is elég ajánlott:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!