Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tapasztalt más is ilyet? Nem...

Tapasztalt más is ilyet? Nem megy az edzés!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egész úgy kezdődött, hogy véget ért a kapcsolatom, ami nagyon megviselt. Az életem része a sport, ezzel szeretném lekötni a gondolataimat is... de nem megy. Egyszerűen alig tudom végigvinni a sorozatokat, esetleg lefutni a távolságot. Próbáltam csoportos aerobikot is, az sem ment. Fáradtnak és gyengének érzem magam, hányingerem lesz, és csak még nyomorékabbnak érzem magam, amiért nem sikerül ez sem.

Az életem része a sport, imádom. És mégsem tudom levezetni benne a feszültséget... ez pedig zavar.

Tapasztalt valaki hasonlót? Ugye el fog múlni? Mit tegyek? Változtassak az étkezésemen? Vagy? (az elején nem tudtam csak enni, most már újra jól táplálkozom)

(elnézést, ha rossz a kategória)

20/L

2015. nov. 10. 09:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Mennyit alszol?
2015. nov. 10. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Elég változatosan jelentkezhetnek a poszt kapcsolat lelki tünetei. Van aki épphogy kényszeressé, míg más inkább depresszívvé válik.

Ez tarthat akár 2 hétig, de akár fél évig is. Az intenzitás folyamatos változásával.

Nekem is nagyon kényelmetlen és lassú, a nehéz időszakaimban kikapcsolnom, még sport közben is.

Szerintem vagy 30 percig kell vergődöm előtte, míg át nem áll az agyam és elfelejtem a nyavalyáimat. De aztán, vagyis ezért megéri.

Változtathatsz a napi rutinodon, az étkezéseden, lehet segít, lehet nem. Illetve valaki vagy tud, vagy nem.

Ami viszont biztos, hogy egyszer csak azon fogod kapni magad, hogy már alig gondolsz az alig néhány hete még minden pillanatodban kínzó dolgaidra.

Szóval kitartás! És ha már kondi, akkor a szauna kiváló regeneráló, stresszlevezető.

2015. nov. 10. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Velem is ugyan ez, legalábbis hasonló volt, pihentem pár napot, normálisan kipihentem magam, utána űztem tovább, és sokkal jobb lett, mint előtte.
2015. nov. 10. 15:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha esetleg ez sem segít, könnyíts az edzéseden picit. De semmiképp se hagyd el magad.
2015. nov. 10. 15:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Nagyon jól estek a válaszaitok!

Lassan egy hete visszaállt az, hogy napi átlagosan 7 órát alszom (de a napokban többet, mert kivettem néhány nap szabit a suliból). Kezdetben csak forgolódtam, lehet amiatt is kimerült vagyok.

Visszavettem az edzés intenzitásából és mennyiségéből is. Helyette ahová tehetem gyalog járok.

Pedig bíztam benne, hogy a sportba menekülhetek a problémák elől... de sajnos ott jön ki leginkább rajtam a stressz. Mert akkor eresztek le igazán.

Mindenki zöld kezet kapott, köszönöm!

2015. nov. 10. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!