Izomláz ellen tényleg jó a cukor?
kb.egy hónapja kondizom(a suli kondiban) rendesen és elég rossz az izomláz
de hallottam hogy a cukor jó ellene valóban?
Csak hozzáértők köszönöm!!
edzés közbe lemerül a glikogén raktár,ezt edzés után vissza kéne tölteni.különben az edzés nem sokat ér.
edzés után fehérje+ szőlőcukor
rendes táplálkozás is szükséges az edzéshez és heti 3 elég lenne.
az nem a cukor miatt van. Izomláz azért lesz mert az izomösszehúzódás összenyomja az ereket, amitől kevesebb oxigén jut az izmaidba, ez megakadályozza a biológiai oxidációt a sejtekben, és beindul az erjedés(fermentáció), ami tejsavat termel, ez pedig fájdalmat okoz az erekben. Ha rádezel, segíted az szervezetednek visszaalakítani a tejsavat, ezért jó a fájdalom szempontjából, de mivel edzés közben mikroszakdások vannak az izomban, ennek regenerálódni kell így én azt tudom javasolni, hogy minden izomcsoportot rendszeresen eddz, így szinte eltűnhet a mindennapjaidból.
Kérdésedre a válasz. Nem, nem jó a cukor, akkor inkább szénhidrát pl. krumpliból, a cukor magában nem tesz jót, megemeli a vércukor szinted, de végső soron mind2 szénhidrát. De az izomlázra nincs hatással...
Remélem ez segített :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!