40 evesen szeretnek teljes uj eletet kezdeni, tanacs?
Kérdező, a fekvőtámasz nem egyszerű, éppúgy nem tudja megcsinálni mindenki, ahogy a kezét is kevés ember tudja lerakni állva a padlóra... Kipróbáltattam a párommal is, nem meglepő módon ő sem tudja meg se érinteni a padlót, ha nem lendületből próbálja. Ez a normál ember szintje.
A fegyencedzésnél a normál fekvőtámasz már nem is tudom, hanyadik lépés, de közel sem az első (az első elég unalmas, falnál állva :D csak fokozatosan jutunk el a normál fekvőig, majd tovább).
De ha a normál ember hű de pöpec lenne, az se jelent semmit, Te a magad szintjén állsz s onnan akarsz fejlődni. De azért tényleg ne hidd, hogy borzalmasan le vagy maradva. Sokan pár km-t nem tudnak lesétálni minden további nélkül, mert nem szokták meg még azt se... Volt régen sportos osztálytársam, aki 27 évesen előadta, hogy neki épp elég délben átmenni a pékségbe pogácsáért.
Te jóval fölötte állsz pusztán azáltal, hogy nem akarsz mozgás nélkül vegetálni, hogy idősen már menni se tudj, mert sosem használod a lábaid. A hozzáállás roppant fontos, persze tenni is kell, de ebben sokat segít.
Azon ne lepődj meg, ha nem megy az, amit úgy gondolsz, hogy mennie kellene. A fekvőtámasz nem valami extra nehéz gyakorlat, de sok tíz év kihagyás után bizony mégis az. A húzódzkodás meg még inkább ilyen. Ezek csak fokozatosan haladva fognak menni. Ezért is jó az ajánlott fegyencedzés könyv. A rizsát ne hidd el benne. Ezt csak azért írom, mert ha nem foglalkoztál ilyennel, akkor veheted készpénznek az egész könyvet, főleg, hogy többen is ajánlottuk. A gyakorlatok jók viszont.
Szerintem konzultálj orvossal (nem "sima" körzetivel, hanem sportorvossal) ha lehet egészségügyi gond és személyi edzővel is. Egy 14 évesnek nem ezt mondanám, de felnőttként az anyagi keret sem lehet probléma és hát az ember egészsége is egyre többet ér a saját szemében is, tehát megéri :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!