Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek ki...

Nektek mi a véleményetek ki Kimi Raikkönenről?

Figyelt kérdés
Nekem személy szerint ő a kedvencem. Tetszik a felfogása, jelleme és a beszólása is. Viszont ebben a szezonban nagyon sajnáltam szerencsétlent, amit leművelt vele a Ferrari. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én szerintem Kimi megérdemelne még jó pár VB címet. Ti is így vagytok ezzel vagy csak én?

2015. okt. 31. 13:18
 1/2 anonim ***** válasza:
79%

Biztos nagyon fiatal vagy, vagy csak nemrég kezdted követni az F1-et

Kimi a Forma1 talán legtúlértékeltebb, legtúlsztároltabb figurája.

Már mikor bekerült az F1-be is körülvette ez a hype. Mika Hakkinen helyére került és már az is elég volt, hogy finn és már legendák születtek róla.

Hírnevét a 2003-as és a 2005-ös év alapozta meg, amikor ugyan tényleg voltak jó futamai, de a körülötte kialakult rajongói tömeget, elsősorban a sorozatban ért szerencsétlenségek alapozták meg.

A sok motorprobléma miatt az emberek elkezdték sajnálni és főleg a fiatal lányok gondolom szívesen megvigasztalták volna a szerencsétlen finnt, ezért egyre csak nőt a rajongótábora. Na, meg a másik szempont az idézem "olyan cuki".

Szóval ezekben az években tetemes rajongótáborra tett szert és mivel az F1 elsősorban a pénzről szól, ezért megvette egy csapat aki hasznot szeretett volna húzni népszerűségéből. Ez volt a Ferrari, ahol fordult a kocka és iszonyú mákkal megszerezte egyetlen vb-címét.

A következő években sajnos tényleg maga alatt teljesített nem kicsit. Még Massa is simán vert és a Ferrari úgy döntött, hogy vb-cím ide, vb-cím oda, inkább fizetnek neki csak menjen.

Aztán jött pár év ralli autó törés, majd visszajött, ahol a Lotusban tényleg volt ismét néhány jobb futama.

Ekkori sikerét annak köszönhette, hogy a Lotus jól bánt a gumikkal és míg másoknak többször cserélnie kellett Kimi a pályán maradhatott.

A jelleméről nagyon sokat elárul, hogy aztán visszament abba a csapatba, ahonnan páros lábbal rúgták ki.

Itt első évében Alonso bucira verte, másodikban pedig Vettel oktatja.

Persze fiatalabbként tényleg voltak jó futamai első sorban a autójának köszönhetően, de amit mostanában csinál az botrány.

Véleményem szerint egy kiöregedett, megélhetési pilóta, akit jelenleg csakis a pénz motivál, de korábban is hamar elment a kedve, ha nem ő nyert.

Kitartása nulla, elszántsága nulla.

Szóval ha engem kérdezel nemhogy több vb-címet, de azt az egyet sem érdemelte ki.

Kérdeztél, válaszoltam most ne sértődj meg.

2015. okt. 31. 15:22
 2/2 anonim válasza:

Van abban valami, hogy hatalmas hype van körülötte, de eleve nem mindenkit sztárolnak, csak azt, akire lehet alapozni. Szerintem annak idején, amikor berobbant az F1-be, igenis megmutatkozott az ő tehetsége. Sokan úgy gondolják, hogy nem a Ferrarinál és nem 2007-ben volt a legjobb (amikor ugye világbajnok lett), hanem a McLaren-es éveiben, főleg 2003-ban és 2005-ben, amikor reális esélye volt a vb címért, csak hát a technika ördöge akkoriban nagyon szerette...

Nyilván azért tért vissza 2012-ben, mert még érzi, hogy van benne versenyszellem. És valljuk be, óriási szüksége is volt az F1-nek a visszatérésére, mert egy idei szavazásból is kiderült, hogy a sikertelensége ellenére még mindig ő a legnépszerűbb és legkedveltebb pilóta a mezőnyben. Ha 1-2 év múlva végleg itt hagyná a sportot, biztos, hogy rengeteg nézőt veszítene Bernie papa.

Igaz, hogy idén nem teljesít valami meggyőzően, de látszik, hogy még nagyon érzi a versenyzést, és élvezi is amit csinál. Idén elég peches is, sokszor nem úgy jöttek össze a dolgok és nem volt olyan mázlista, mint olykor Vettel, aki elég jól elkalapálja. De pl a tavalyi évhez képest most még ezt is jobban viseli.

Szerintem van még benne néhány év és pár futamgyőzelem, de vb cím nem hiszen, hogy jut még neki. A motivációjáról viszont elmond mindent, hogy ő még hisz abban, hogy sikerülhet neki, akár már jövőre.

Na, ezért van még itt a mezőnyben!

2015. nov. 2. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!