Rosszullét edzés után? Hogyan küszöböljem ki?
Már kezdek elkeseredni.
Próbáltam már reggel éhgyomorra, felkelés után fél órával.
Próbáltam reggel pár korty vízzel a hasamban, felkelés után kb egy órával.
Próbáltam délután úgy, hogy nagyjából 2-3 órája nem ettem.
Próbáltam este vacsora előtt, de úgy, hogy falatoztam félórával-órával előtte.
Az eredmény mindig az, hányinger és szédelgés. Tudom, hogy rossz az állóképességem, így érthető ha egy 20 perces edzés megborítja a szervezetem. Na de ennyire?
Lassan mozgalmasabbak lesznek a napjaim, és habár arra tudok majd időt szakítani, hogy edzek, de hogy utána félóra-órát szenvedjek és kb semmit ne tudjak csinálni mert olyan rosszul vagyok az már nem fér bele.
Segítsetek, mit tegyek?
menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki a szívedet... ha nincs baja, akkor folytasd az edzést és előbb utóbb hozzászoksz...
esetlegesen kísérletezhetsz gyors szénhidrátokkal, gyors fehérjékkel, engem pl 30gramm dextróz 30gramm whey-el minden edzés után helyretesz pillanatok alatt.
Szia.edzes elott 4oraval ne egyel,edzes utan 60g gyors ch(dextoznal lejjebb ne add)
Ha ezek utan se vagy jol,5percen belul edzes utan,akkor egyetertek az elottem szoloval.
dextroz= szőllőcukor
whey= sajtgyártás egyik mellékterméke, jó minőség esetén 75-90% tiszta fehérje...
semmi mesterséges nincs benne, a legtöbb bolti kajában több a mesterséges alapanyag mint 1-1 koncentrált étrend kiegészítőben.
de ha ilyen a felfogásod, akkor gondolom még sok dolgot kellene helyretenni a fejben, edzés ügyileg...
ajánlom a sárga kapszula című ebookot.
esetleg powerbuilder.hu-n olvasgatást
vagy Anita Bean modern sporttáplálkozás című könyvét... ami dugig van elavult nézetekkel de egy kezdőnek sok hasznos infóval :D
"edzes elott 4oraval ne egyel"
Uristen, az ilyen nem lenne szabad internethez jusson! :S
Kerdezo, legkozelebb ugy probald, hogy edzes elott egy oraval bevagsz egy nagy darab banant.
miert nem szabadna gep ele engedni?
Ne egyen,mert elveszi az emesztesre a gyomor a vert az izmoktol,+pont attol lesz hanyingere ha edzes kozben kaja lotyog a gyomraba.
Edzes alatt ki fog tartani energiaval....... (Verben+majban+izmokban eltarolt glukogenbol.....es ugye zsirbol....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!