Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki télen is fut?

Van itt olyan, aki télen is fut?

Figyelt kérdés
Mármint természetben... kb milyen ruházatot kell majd hozzá vásárolnom? idén nyáron kezdtem a futást, de nem akarom majd abbahagyni azért mert elromlik az idő.

2015. aug. 30. 20:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az izommal nem fedett ízületek könnyen megfáznak, és ezek közül is az egyik legkritikusabb a kézfej. Rengeteg ízület, és semmi védelem nincs rajta. Egy kesztyű szerintem fontos, én van úgy, hogy feltűröm a hosszú ujjút a futás vége felé, de a kesztyűt fent hagyom.

Márka?

A legolcsóbb talán a kalenji, ez a decathlon saját márkája. Nekem van mindenféle, kalenjitől az igazi drága kékvérű sportszer gyártókig, és alapjában véve azt tudom mondani, hogy igen, jobbak mint a Kalenji, de az esetek 90%-ban nem 2x-3x jobbak. Például polárból hosszú évek óta egy kalenji futós darabot használok, és jobban szeretem mint a mellette lévő márkás darabot.

Sajnos, rajtad nem segít most, de a legjobb az ilyen felszerelést tavasszal vásárolni, én vettem Asics hosszú felsőt kevesebb, mint 3000-ért júliusban kánikula idején, máskor egy Kalenji kerül ennyibe.

Amúgy ahogy korábban írtam sok függ attól is, hogy mennyire kell tartanod például a megázástól, vagy attól, hogy órákat kint töltesz. Ha kimész télen egy 5-8km-es karikára ajtótól ajtóig, akkor nem feltétlen kell drága felszerelés, ennyit szinte bármivel ki lehet bírni. Ha több órát vagy kint, akkor már lehet, hogy megfontolandó a beruházás.

2015. aug. 31. 17:10
 12/13 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem leszel reumás, ha jól felöltözöl. Minket az iskolában is megfuttattak egy szál pólóba meg rövid tornagatyában, térdig érő hóban."

szerintem meg régen egy szál mammut bőrben is megfuttatták az embert, a nagymamámék még szénnel fűtöttek, és a fél ház fűtetlen volt, az Everestet meg megmászták mai szemmel nézve nevetséges felszereléssel... Ettől még ha van esze az embernek, akkor nem akar ilyen körülmények között élni, ha azóta feltaláltunk jobbat.

Igen, az ember képes erre, és mindenkinek van valami jó fajta ezer éves katonaság vagy iskolai sztorija, hogy bezzeg az ő idejében milyen kemény volt, mert rövidgatyában futott a térdig hóban, de egyrészt ezek a problémák nem azonnal jelentkeznek, fogalmad sincs, hogy majd 50 évesen mitől fog fájni mindenfelé, másrészt ha nem muszáj, akkor az ember nem csinál ilyen hülyeséget, vagy ha mégis, akkor legalább nem tanácsolja másoknak.

2015. aug. 31. 17:12
 13/13 A kérdező kommentje:
5km-nél hosszabbat nem tervezek egyenlőre, most az 30-35 perc, ajtótól ajtóig megy a dolog, eső szél ilyenek terén pedig szeretnék a lehető legtöbbre felkészülni, nagy probléma, hogy általában nem érzem a hideget, tudom hülyén hangzik, hogy ez probléma, de pont emiatt akarok jó ruházatot, mert emiatt már van időjárást előrejelző ízület a nyakamban, ami minden légnyomás változást előjelez... nem akarok több ilyet :D
2015. aug. 31. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!