Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki télen is fut?

Van itt olyan, aki télen is fut?

Figyelt kérdés
Mármint természetben... kb milyen ruházatot kell majd hozzá vásárolnom? idén nyáron kezdtem a futást, de nem akarom majd abbahagyni azért mert elromlik az idő.

2015. aug. 30. 20:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Igen, én rendszeresen futok kint télen is.

Én egy hosszú nadrágot veszek télen, mellé hosszú ujjú technikai felső, vékony kesztyű, szintén technikai anyagból készült sapka. Ez így kb 0 fokig elegendő (-1 -2-ig)

Ha ennél hidegebb van, akkor egy vékony futós polárom van, azt veszem fel még mellé. Valamint némi fényvisszaverő holmi, mert télen korán sötétedik.

Mivel én door-to-door futok, ezért kabátra, és társaira nem sok szükségem szokott lenni, ha viszont messze mész otthonról, akkor kellhet, mivel gyorsan változhat az időjárás.

2 dolog fontos még. Nyáron nincs gond a pamut holmikkal, télen viszont nagyon gyorsan átnedvesednek, és egyenes út a megfázáshoz, érdemes beruházni jobb felszerelésbe.

A másik, hogy sosem szabad túlöltözni. Az egyik legtipikusabb kezdő hiba, hogy sapka, sál, 3 réteg felülre, vastag polár, stb, elkezdesz futni, gyorsan megizzadsz, és megint kész a baj. Akkor vagy jól öltözve, ha a lakásból kilépve fázol, és csak pár perc futás után múlik el.

Ha van még kérdésed, akkor írd nyugodtan.

2015. aug. 30. 20:42
 2/13 A kérdező kommentje:
legjobban az érdekelne még, kb mennyi pénzzel számoljak rá, mert már most meg kell terveznem a költségvetésemet rá.
2015. aug. 30. 21:57
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

egy sötétítés nélküli bringás szemüveg sem árt.

nekem állandóan összefagyott a szempillám,vagy ráment a hópehely,a hidegtől,szembe széltől,huzattól folyamatosan ömlött a könnyem is míg nem volt.

2015. aug. 30. 23:58
 4/13 horbeni ***** válasza:
57%
legalább 20-30 ezer forinttal számolhatsz, attól függ, hogy hol vásárolsz, milyen márkát
2015. aug. 31. 00:55
 5/13 A kérdező kommentje:

Ár érték arányban milyen márkát ajánlanátok az olcsóbb szegbensből?

Ősz/tavasz és téli futó ruhákra ősszesen egy 50.000ret szánnék esetleg nagyon max 60.

2015. aug. 31. 11:03
 6/13 anonim ***** válasza:

Én szoktam futni télen is.

Semmi drága cuccot nem vettem fel.

Annyi volt, hogy felhúztam 2 vékonyabb zoknit, így belefértem a cipőbe meg a lábam se fagyott szét.

Felvettem egy vékony melegítőt, meg rávettem egy nagyobbat, amit vastagabb. Felülre atléta, felé hosszú ujjú, erre egy nagyobb rövid ujjú, aztán pulóver és egy kapucnis pulcsi. A számra tekertem egy sálat, felvettem egy sapkát, meg felraktam a kapucnit. Ennyi volt.

2015. aug. 31. 11:27
 7/13 anonim ***** válasza:
És a kesztyű sem árt.
2015. aug. 31. 11:28
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát én már nem vagyok 20 éves nem amoatt szeretnék reumás ízületeket, mert nem adom meg a módját.
2015. aug. 31. 13:52
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem leszel reumás, ha jól felöltözöl. Minket az iskolában is megfuttattak egy szál pólóba meg rövid tornagatyában, térdig érő hóban.
2015. aug. 31. 14:17
 10/13 A kérdező kommentje:
mert fiatalon még bírják az ízületeitek, próbáld ki majd 40 évesen, garantálom, hogy pár napig nem fogsz nagyon mocorogni utána.
2015. aug. 31. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!