Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Télen futás, hogyan?

Télen futás, hogyan?

Figyelt kérdés

Soha nem futottam,előrebocsátom...46 vagyok,túlsúlyos...

Elkezdtem kocogni, de lomhának lassúnak érzem magam, és 10 percnél tovább nem is bírom...Az orromon át nem is tudom szedni a levegőt, és félek, hogy a hideg levegőtől megfázik a torkom.

Adjatok tanácsot, hogyan csináljam,hogy ne veszítsem el a kedvem...

Trollok, becsmérlők, beszólogatósok ugorják át a kérdésemet....!

2015. febr. 13. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Én 52 vagyok, de nem túlsúlyos, inkább sovány, és rendszeresen futok nagy távokat télen-nyáron. Szerintem a télnek abszolút semmi jelentősége nincs futási szempontból, különösen úgy hogy már el is múlt. Sokszor leírtam már itt is ilyen kérdésre, hogy a tüdő -15 fokig probléma nélkül fel tudja melegíteni a levegőt, ezért legalább ilyen hidegig nyugodtan lehet futni. Kell hozzá téli futóruha, ami egy külön téma, utána lehet nézni.

A hideg levegőtől nem fog megfázni a torkod (de ez most nincs is), legfeljebb attól fázik meg, ha ezt beképzeled magadnak.

Nagyobb és valós probléma a túlsúly. Ezt így a távolból nem igen lehet megmondani, hogy ilyen korban és túlsúllyal nem árt-e a futás. Neked kell érezni, hogy nem terhel-e meg túlzottan. Alapszabály a rendszeresség és a fokozatosság, azaz a távolság és a sebesség fokozatos növelése. Az nem baj, ha nagyon alulról indulsz. 10 perc futás alapnak jó lehet, amit aztán lehet továbbfokozni, ha legalább már ez megvan stabilan.

2015. febr. 13. 20:08
 2/4 kovpet ***** válasza:

Mennyi az a túlsúly? Kár lenne tönkrevágni az ízületeid.

Az elején inkább szobabiciklizz. Akkor hideg sincs meg nagy terhelés sincs, egy jó étrenddel lemegy a túlsúly és akkor már lehet futni, addigra az idő is jó lesz épp :)

2015. febr. 13. 21:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Koszi..

70 vagyok.2 hete 73 voltam

160 cm ..

A mellem,fenekem nagy...de hasbol combbol se artana fogynom..

2015. febr. 14. 07:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Ha már lemenne a túlsúly, nem biztos hogy akkor is futnék...:)

Pont azért gondoltam a futás, meg a diéta együtt hatásosabb lenne!:)

2015. febr. 14. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!