Hogy lehet az, hogy egy hétig minden nap futottam 15 percet és mégis híztam egy kilót?
15:42-es vagyok, most láttam az új válaszodat kérdező, hát ha 15perc alatt 0,5 km futsz csak akkor az nem is futás,még csak kocogás sem (már bocs, nem kritika), én sem vagyok a legjobb futó, de ezen idén változtatok, de én durván 17perc alatt 3,2km-t futok.
15/F
hogy?
nem vagyok sportoló én sem,de amikor tehettem x helyről a János-hegyi kilátóig 20perc alatt futottam ki (4km) és vissza,majd volt amikor mégegyszer :))) és ezt kb 80%-on tettem meg,ráadásul ez ugye nem is egy szalag,amin futni kell és nem sík terep...
de szerintem is válts más sportra(bringa,aerobic,hidrobic...),de főleg a kajára figyelj!!!
1. Szerintem sem stimmel az a 15 perc fél km, én amúgy kocafutó vagyok és 12 perc alatt futom le a 3 km-t, De gyalog 15 perc alatt is több mint 1 km megy, pedig nem vagyok gyors gyalogló. A tempó amit megjelölsz, az lassabb mint mikor nagymamám a reumás lábával elmegy vásárolni. Szerintem vagy az órával vagy a futógéppel lehet valami baj, nem jól számolja. Tegyél egy próbát atlétika pályán, mennyit futsz le 15 perc alatt, szerintem 2 km-t még akkor is ha nagyon lassú vagy.
2. Futásnál nem a szájon be, orron ki a helyes, futásnál szájon kell lélegezni ki-be, mert az a legkevésbé fárasztó, amit te csinálsz annak köze lehet az oldalad szúrásához.
3. Ha növelni szeretnéd a futás adagodat, akkor minden alkalommal fuss pár perccel többet, szerintem olyan 60 perc az ideális, amit nem kell feltétlenül naponta, heti 4 is megteszi. A futópados edzést pedig nem ajánlom minden alkalomra, egy idő után unalmas lehet, amikor lehetséges, szerintem fussál erdei vagy mezei úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!