Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futassal lenne kapcsolatos es...

Futassal lenne kapcsolatos es a levego vetelell, hogyan kene levegot venni mikor futsz, hogy ne falljon sehol?

Figyelt kérdés

Szeretnem megkerdezni hogy ha futsz akkor hogyan kell levego vetelt venni, hogy ne faljon semmid .

Az iskolaba jol megtudjak hajtani az embert es en mindig elszoktam faradni nagyon hamar , ezt szeretnem mellozni .

MIKOR FUTSZ HOGY KELL A LEVEGOT VENNI HOGY NE FAJJON SEMMID :) ?

Koszonom elore a valaszt ! :)

2015. aug. 17. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
A levegőt az orrodon veszed és a szádon fújod ki... ilyen egyszerű.
2015. aug. 17. 18:33
 2/6 anonim válasza:

Vegyünk egy lépést egy ütemnek

Először kétszer egy ütemnyi levegővétel az orroddal(különálló levegővételek tehát a kettő között minimális időnek el kell telnie)

Másodszor két ütemnyi levegőkifújás a szádon(egyben)

2015. aug. 17. 18:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Hatalmas baromságot írnak a srácok... ez a hozzá nem értő valahogy lediplomázott általános iskolai tesitanárok hülyesége...

Kérdezd meg akármelyik hosszútáv futót, én is lefutok 4-5 maratont egy évben, a levegővételnek egyedül a ritmusossága a fontos, az, hogy hol veszed teljesen lényegtelen... az orrodon nem tudsz annyi levegőt beszívni amennyi szükséges... nyugodtan veheted orrodon, szádon, de ha képes vagy rá, még a seggjukadon is, az a lényeg, hogy elég oxigént kapjon a szervezeted...

Fájni meg nem azért fáj az oldalad, mert "beszorul" hova az istenbe szorulna be... a levegő meg egyéb hülye városi legendák...

[link]

de keress rá akármelyik komoly futó blogban, mindenhol kb ezt fogod találni... ezt az orron be szájon ki baromságot meg felejtsétek el...

2015. aug. 17. 20:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is futok, de nekem sosem sikerül orron szednem és szájon ki, mert egyszerűen úgy nem kapok annyi levegőt amennyit kellene. A fontos,amit az előttem lévő válaszoló leírt, h legyen ritmusa a légzésednek. Ha elkezdesz futni akkor hajlamos vagy, h kapkodd a levegőt össze -vissza, a levegő nem jut be teljesen a tüdődbe, mert előbb kifújod vagy még "hozzászedsz" és felborul az "egyensúly" és jön a szúró fájdalom. Tehát szépen beszívod a levegőt, majd kifújod.
2015. aug. 17. 21:06
 5/6 *Glissade* ***** válasza:

1.Hasba és mellkasba is lélegezz.

2. Ritmus

3. Mély levegő és nem kapkodás

4. Orron be, orron ki

5. Ha az orron be, orron ki kevés, akkor nyisd ki a szádat és ott is vedd.

2015. aug. 17. 23:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,még jöhetnek :) . Én nekem is van módszerem de az nem használ és szerettem volna meg tudni hogy ti hogyan csináljátok
2015. aug. 18. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!