Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezt hogy oldjam meg?

Ezt hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

Hali mindenki :]

nos 15 éves túlsúlyos lány vagyok. már fogyókúrázom lement 15kg. eddig nem igazán mozogtam csak torna + szobabicikli. szeretnék elkezdeni valami sportot pl. kézi vagy box... megvárjam amig lefogyok? Sehol se lennék jó a 80kilommal :( biztos az elején béna lennék azt nem akarom.hogy cikizzenek. Mit tegyek? Köszönöm a valaszokat

2015. aug. 16. 20:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Ússzál. Ha esetleg nem tudsz semennyire (tehát nincs vízbiztonságod), és még budapesti is vagy, akkor ajánlom a Darnyi Tamás úszóiskolát.

Elmehetsz boxra is vagy kézire is, de kikészíti a lábadat, ha az a 80 kiló ilyesmi alkatot jelent (jelenleg fogalmam sincs, hogy mennyire vészes a 80 kiló):

[link]

Tehát érted, nem cikiznének ki (meg amúgy is, ne velük foglalkozz, hanem magaddal), azzal nincs probléma, csak ez így nem túlzottan járható út.

Úszásból heti 3 alkalom az már egész jó (de csak fokozatosan, ahogy bírod). Ha olyan alakod van, mint itt a 35 százalékos lánynak, akkor érdemes elgondolkozni a futáson is (azzal még az úszásnál is könnyebb fogyasztani):

[link]

Talán még a 40%-os lány esetén is lehet értelme óvatosan. Fölötte szerintem csak kicsinálnád vele az ízületeid.

Mindenre igaz, hogy fogyasztani leginkább úgy lehet, ha kisebb intenzitású mozgást csinálsz, de azt viszont hosszabb ideig.

Azt kellene megkérdezned a tesitanárodtól, hogy 15 évesen hogyan igazítsd magad hozzá ezekhez a dolgokhoz. Még jóval kevesebbet bír a szervezeted / tested.

2015. aug. 16. 21:11
 2/3 anonim ***** válasza:
a fogyókúrázásnak semmi értelme, amint abbahagyod, a kilók vissza fognak jönni. teljes életmód váltás kell és megtanulni enni.
2015. aug. 16. 21:51
 3/3 A kérdező kommentje:

1.

Ilyen vagyok kb:

[link]

Köszönöm a tanácsokat. a tesi tanárommal nem sokra megyek :/

2. azt csinálom. a kondizást is el akarom kezdeni. Nem csakaddigra gondoltam amíg lefogyok. egy testen mindig van mit csiszolni:)

2015. aug. 16. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!