Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg a futást?

Hogyan oldjam meg a futást?

Figyelt kérdés

Régebben futottam,ebben az évben inkább a testépítést ízlelgettem,de most újból futni szeretnék. A problémám az hogy időközben elköltöztünk a városból,a város szélére(tényleg a szélére,az első utca). Nagyon sok itt a kóbor kutya meg a részeg ember esténként,késő délutánonként,itt csak a főút van mellettünk,ott meg ugye nem lehet futni. A futópálya nagyon messze van innen,szóval mindenképp a környéken szeretnék.Előbb nem tudok kimenni futni mert dolgozom. Maximum az udvarban tudnék még futni de ide-oda cikázni azért mégsem ugyanaz. Szerintetek mit kellene tennem? Esetleg van valami tanácsotok?

Előre is köszönöm! 17/L

2015. júl. 12. 18:14
 1/5 anonim válasza:
én is az udvarban futok 3 éve, mert utcán veszélyes...ki lehet bírni. hozzá kell szokni. 16/L
2015. júl. 12. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:
mi a veszélyes az utcán? :D Nemtom én pesten futok 6-7 éve az utcákon és soha nem lett semmi bajom
2015. júl. 12. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
kutyák között tényleg nem jó futkosni, részegek ellen egy gázspray lehet nálad. esetleg biciklivel elmehetsz nyugisabb környékre, vagy keress egy futópartnert. a kóbor kutyákat meg jelezd az önkormányzatnál. kereshetsz iskolát is a környéken, valamivel jobb, mint az udvarban
2015. júl. 12. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Kutyák között én sem szeretek futni. Ha pórázon van a gazdájával, akkor nem gond, de ha kóbor egyed, akkor érdemes kikerülni. Velem is van, hogy meglátok egyet, aztán inkább megállok és megvárom amíg eltűnik, vagy kerülőt teszek. Egyébként sem szeretem a kutyákat, kisebb koromban sok negatív tapasztalat ért a kutyák miatt. Egyszer keresztanyámék szedték le rólam a harcikutya keveréket, mert sarokba szorított a szobában és szabályosan támadott. Ha megtámadna, akkor nem szabad hátat fordítani neki. Rendszerint félnek a magas létformáktól, szóval feltarthatsz egy deszkát és rönköt a fejed fölé, talán beválik. A földre semmiképp nem szabad lekerülni. Ne hagyd, hogy elkapja a lábad szárát, lépj el előle. A kontaktust végig tartani kell. Remélhetőleg feladja. Támadni nem mindig jó ötlet, mert még jobban bedurvulhat. Ha nem vagy fizikálisan megtermett és erős, akkor egyenesen nem ajánlatos leállni harcolni vele. Amikor engem sarokba szorított a kutya, akkor tartottam a kontaktust vele, felugrottam a díványra és egy esernyőt is felkaptam ha jól emlékszem. Így menekültem meg. Kiabálni sem szégyen, ezzel hívhatsz segítséget vagy talán megrémítheted az állatot. Valamilyen sprét ajánlok kutya ellen egyébként. Szerintem az a legjobb, ha lefújod amikor támad. Viszont készülj fel rá, hogy nem biztos, hogy sikerül lefújni. Ha nem sikerül, akkor rúgj bele egy nagyot. Ha támadásra utaló agresszív testtartást veszel fel, az is segíthet valamennyit. Ne vegyél fel olyan ruhát amibe könnyen belekap. Hajléktalanoknak, rossz arcú alkoholistáknak ne állj meg semmilyen szép szóra. Ha nem hagy békén, követ, akkor fújd le sprével azonnal és menj haza. Inkább vegyél amúgy szobabiciklit. Én se szeretek kint futni, pont a kutyák miatt. Pedig én fiú vagyok. :)

17/F

2015. júl. 12. 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem árt ha tartasz magadnál gázsprayt, bemész egy rendőrségi vagy vadászboltba és legálisan veszel egyet, 1600Ft-ból már lehet német márkát venni. Ez kutya és részeg ellen is működhet.

A kóbor kutyák valszeg nem támadnak rád normál esetben. Néhánya azt ajánlják, hogyha megindul feléd akkor normális mélyről jövő ordítással indulj felé, ettől megijed. Persze lányként neked nehéz nem sikításszerű hangot kiadni, ami nem jó ide, másrészt ehhez a módszerhez nem árt ismerni a kutyák kommunikációját.

2015. júl. 16. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!