Főleg a Kung-Fu-ban jártas (de a komfortzónát elhagyott) emberek véleményére lennék kíváncsi meg akik értenek a Savate-hoz is?
Elvileg a Hung Gar Kung-Fu az ahol a test felkeményítése a legkeményebb és ez a Kung-Fu az ami kiemelkedik a többi közül mégpedig a használhatóságot tekintve.
Arra gondoltam, hogy a Hung Gar-ral kezdenék.
Megtanulnám az alapokat, feledzeném a testemet, megtanulnám a hatásos technikákat és úgy általában véve mindent. Majd ha elég jártasságot szereztem elkezdek Savate-ra járni és valahogy e két harcművészetet összekombinálom.
A Hung Gar adja a kemény testet, erős karokat, stb.
Tulajdonképpen egy erős páncélt adna a testnek.
A Savate pedig a lendületet, a gyorsaságot adná.
Ez így jó lenne?
Vagy a Kickbox jobb lenne Savate helyett:
Nem tudom melyik jobb meg melyiket oktatják színvonalasan.
A Savate-t csak poár helyen oktatják, az egyik hely a szomszéd utca. A Savate miért nincs elterjedve? A box sincs, pedig állítólag az a "király" harci rendszer. Nálunk ahol lakom a 20 év alatt még nem nyílt egy box terem se. Volt már Judo, Aikido, Shaolin (a Serflek vezetésével) most Karate-t akarnak nyitni. Úgyhogy nem tudom miért nincs ez meg az elterjedve.
A Kickbox-ról annyit tudok, hogy itt a fórumokon gyengének vélik és hogy rosszul tanítják. Itt mindenki a Savate-t a Muay Thai-t és a Box-ot isteníti. Meccseken gyakran látni, hogy Kyokushin Karate-sok meg Kickbox-osok verik el a boxolókat és a Muay Thai-osokat. Úgyhogy a Kickbox-ot jó lenne valahol színvonalasan tanítani/tanulni. Múltkor is az egyik K1 bajnokot aki Muay Thai-ban utazott simán leverte egy Kickbox-os.
Mi az hogy mivel védőfelszerelésben vannak a testfelkeményítést nem lehet érvényesíteni? Azért nem mindegy, hogyha mondjuk nem tudsz kivédeni egy támadást óriási fájdalmat élsz át vagy simán kibírod. És mondjuk az utcán nem fogsz védőfelszerelést viselni az is biztos.
A Kyokushin-t is mindenhol lehúzzák, de az egyik vasárnapi meccsen egy Kyokushin-os győzött le egy Muay Thai-ost. Hiába jött a Muay Thai-os kézzel, lábbal, térddel. Szóval igazából azon a szinten állok, hogy nem tudom melyiket válasszam.
- Muay Thai
- Kickbox
De ha Kickbox akkor jó lenne ha valaki tudna egy minőségi helyet ajánlani. Mert Muay Thai-ra van minőségi hely a Re Gym.
a savaténak nem jó a marketingje itthon,mert egyik edző-tudtommal 3 van-sem ismerős ilyen területen.
bár a 10-20 évvel ezelőttihez képest már a mostani is kiemelkedő.
a másik,hogy a küzdősportokat elkezdők többsége pusztító terminátor akar lenni első körben,nem hatékony és okos verekedő.
ezért választják inkább a tájboxot mma-t,az álmodozók keleti dolgokat és hasonlóakat a savate és az ökölvívás helyett.
röviden ennyi a titka annak,hogy miért nem elterjedtebb.
a testfelkeményítésnek sok hasznát nem vennéd savatéban,mert eléggé stílusidegen az hogy leállnak üttetni magukat,folyamatos a mozgás benne.
a testfelkeményítést kyoban meg tájboxban jöhet jól.
ők kevesebbet védekeznek,mozognak ezért nekik a felkeményített test a védekezésük sokszor.
a kickbox meg nem gyenge.
ennek a megítélésnek az áll a hátterében,hogy elég sok helyen a kickbox edzések külön vannak bontva kezdő és haladó edzésekre.
gondolom páran lementek egy edzésre,bekerültek a kezdőkhöz ahol láttak sok lányt,lájtosabb a sparring és ebből vontak le téves következtetést.
boksz edzés meg szinte minden kerületben van,úgyhogy mondhatni a legelterjedtebb.
ez a fájdalom átélésének félelme a részedről is egy alapjaiban elhibázott gondolatmenet.
a fájdalom okozására kell koncentrálnod nem magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!