Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A felülés, ábemelés milyen...

A felülés, ábemelés milyen edzés kategóriába tartozik?

Figyelt kérdés
Úgy értem, például, aerob, cardio, vagy milyen mozgásformák?

2015. aug. 9. 20:52
 1/4 A kérdező kommentje:
ha jól tudom erősítő edzés nem? Viszont azért kérdem, mert a kalóriabázis oldalán számolgatom a napi bevitt és elégetett kalóriáimat, és ott a mozgásnál nem lehet azt beirni hogy erősítés, és nem tudom mi mást írjak helyette, mert egyenként meg nem fogok leirni egy 40 perces edzésemet, hogy hm hasprés ennyi meg ennyi, lábemelés (ami szintén megint nincs) ennyi meg ennyi.. általába aerob edzést szoktam irni, de nem tudom az e rá a megfelelő szó :D
2015. aug. 9. 21:18
 2/4 anonim válasza:
Az attól függ, hogy milyen sorozatokban csinálod, és milyen gyorsan, meg melyik fajtát. Például ha meg tudsz csinálni több mint 20 felülést, és a pulzusod nem megy kb. 130 főlé, akkor még aerob, de ha már nagyobb a pulzusszámod, akkor cardio. Ha mondjuk kemény ferdepados edzésből csinálsz mondjuk 10-es sorozatokat, akkor erősítő edzés. Lábemelésnél is kb. ez a logika, tehát ha mondjuk háton fekve csinálsz nagy sorozatokat, és a pulzusszámod magas, akkor állóképességi (cardio), de ha mondjuk függeszkedésben csinálsz V-lábemelésből max. 10-12 db-ot akkor erősítő. Ha aerob mozgást akarsz, akkor szerintem inkább egy laza biciklizés, sétálás, kocogás, vagy valami könnyű fizikai munka a neked való (pl. kapálás), ahol nem megy fel a pulzusod, és zsírt fogyasztasz, nem szénhidrátot.
2015. aug. 9. 21:20
 3/4 anonim ***** válasza:

a felülés a gerincgyilkos kategória egy alfajtájába tartozik.

egyébként meg calisthenic,de a jóga kategóriába is írhatod.

viszont a hasazás kalória igénye a nulla felé van közelebb,ezért nem szokás számolni vele.

2015. aug. 9. 21:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Lehet nulla, de legalább teszek valamit azért hogy ne legyek disznó :D Ja igen tudom, hogy a felülés gerincgyilkos.. hasprést csinálok, csak megszoktam , hogy igy hívom. Olyan sorozatokban szoktam csinálni, hogy 200 sima hasprés, közte lábemeléses hasprés (az a térd könyökkel érintés) ebből kb 2x 50 aztán ezt lezárom egy gyors haspréssel ( hogy nem megyek vissza a földre, csak fel"ülve" "húzom" :DD ). Lábemeléseket meg hasprés után cisnálok egy olyan sorozatot ami alsóhasra megy (kb itt 40-40-40 ollózás, lábemelés, és váltott lábemelésből) aztán csinálok combra meg seggre menő lábemeléseket ott 60-80 között van egy egy gyakorlatból az ismétlésszám. A pulzusom nem megy fel, de szerintem a nullánál több :D És mindig csinálom még mellé azt ami eszembe jut, vagy ami ujat tanulok. :D Első pár hét mindennapi edzésre elég volt ezt a sorozatot megszokni, aztán már kezd beépülni az agyacskámba a többi gyakorlat is :D aztán egyenlőre még csak falnál fekvőzök (lány vagyok :DD és igy is siralmas, de valahol el kell kezdeni :) ).
2015. aug. 9. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!