A kondigép láthatja a pulzusmérő órám adatait? Hogyan lehetséges ez?
Alapvetően két féle pulzusérő jeladó van : kódolt és kódolatlan. A kódoltnak csak saját órája "látja" a jelét mivel le van védve egy saját jelrendszerrel amit csak a saját azonos típusú órája dekódol (ha kódolás érdekel,de szerintem nem, akkor nézz utána egy elektrotechnikusi tankönyvben, digitálisból témakör 6-od éven). A nem kódolt órák jelét azonban bármelyik eszköz képes érzékelni a közelben. Pl. ha személyi edzés keretein belül egymás mellett edznek 2-en akkor és egymás órái bezavarják, akkor a kezdő edző összesza*ja magát, hogy úristen 300-as pulzusa a mindkét vendégének, mindjárt meghalnak. Holott csak összeadódott a két jel a dekódolatlan jeladók miatt. Amúgy nekem is dekódolatlan órám volt-van és én előszeretettel járok futni a közeli folyópartra, és amikor elhaladok egy-egy nagy feszültségű trafó közelében az elektromos áram mágneses hatása bezavarja a jeladó órát (egy régi Polar egyébként). Remélem teljeskörű volt a válaszom.
Bővebben ha mozgással kapcsolatos kérdésed van keress meg : az sbsfitness.hu oldalon lakok.
Köszönöm ezt a nagyon hasznos választ!
Azóta egy másik konditerembe járok, és ugyanez a helyzet ott is. Tök jó, mert nem kell folyton a csuklómat lesni. :) Viszont, előfordulhat olyan is, hogy a futópad és az órám vevője (vagyis ezek jele) összezavarja egymást? Tehát kaphatok így valótlan eredményt? Nagyon megköszönöm, ha erre is válaszolsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!