Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Formába hozhatom magam ennyi...

Formába hozhatom magam ennyi idő alatt?

Figyelt kérdés

Minden félévben van a sulinkban 2000 méter futás felmérés, ahol az 5-ös határa kb. 9 perc. Szeretném jövő évben megcsinálni 5-ösre, a felmérés októberben szokott lenni.

Formába hozhatom magam addigra úgy, ha minden nap lefutok 2500 métert? Nyilván először nem fog sikerülni, csak kb 14-15 perc alatt, mint ahogy eddig is ment, de idővel csak megy gyorsabban is.

Az "edzést" hétfőn kezdtem, tehát ha rendesen csinálnám, az úgy kb 3 hónap lenne.

(Egyébként tudom, szánalmas a 14-15 perces teljesítményem; bár szoktam jógázni és itthon erősíteni, ennek ellenére sem megy különösebben jobban a futás, ezen szeretnék változtatni).

2015. júl. 11. 22:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Ne fuss minden nap, regenerálódni is kell. Menj heti 4 alkalommal, és fokozatosan növeld a távot, ne csak 2500-akat fuss! Eleinte mehet annyi, hogy ne adj hirtelen nagy terhelést a testednek, de aztán emelni kéne.

Az pedig, hogy sikerül-e, jó kérdés. Minden bizonnyal igen, egy év rengeteg idő, ráadásul az egészségedért is futsz. Mindenképp megéri!

2015. júl. 11. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!