Hogyan kezdjek el futni? (Konkrétabb részletek a kifejtősben. )
Jelenleg 300 méter folyamatos, normál kocogás után kiköpöm a tüdőmet. Szinte a nulláról kell kezdenem, felnőttként. De hogyan? Vékony testalkatú vagyok, tehát nem a fogyás stb. a cél. A futás, állóképesség növelését akarom.
Felnőttként nem sportoltam igazán semmit, a 20 éve (mióta nincs tesiórám), max. sétáltam, illetve nagyon keveset bicikliztem - pl. el a boltba és vissza.
Szellemi, ülőmunkát végzek. Sokat dolgozom, ezért is hanyagoltam el a mozgást úgy általában.
Viszont most úgy adódott, hogy több szabadidőm lesz a nyáron, és szeretnék elkezdeni sportolni.
A kocogás/futás mellett döntöttem.
Csak mégis, hogyan kezdjem a nulláról indulva?
Köszönöm szépen a segítő válaszokat!
31/N
JÓ FUTÓCIPŐ KÖTELEZŐ!
(Tudom, hogy nem illik "kiabálni" de nagyon fontos egy minimum középkategóriás futócipő)
Hajrá!
fuss amennyit bírsz, aztán sétálj, aztán fuss amennyit bírsz, aztán sétálj... ezt csináld 30-40 percen át.
azért az elgondolkodtató, 31 évesen, hogy lehet hogy 20 éve nincs tesid :)
Köszönöm a válaszokat! Várok még tippeket!
Bocs!!! Elírtam! 10 éve nincs tesim. Köszi az észrevételt! Nem mindegy!
Még főiskolán mozogtam, ott még kellett sportolni valamennyit bizonyos félévekben.
Lassan fuss, sétánál kicsit gyorsabban. Így elég lesz a levegő. 4 lépésen keresztül be, 4en kifúj a levegő. Gyorsabb futásnál lehet pl 3-3.
Ha nem bírsz futni, akkor pl fél kör futás, 20m séta. Vagy ahogy jól esik.
Szépen lassan lehet növelni a teljesítményt, hetente max 10'/,ot szabad növelni a távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!