Hogy lehet az hogy a Testépítők lenézik a Fegyencedzést, de a Calisthenic-el jól kijönnek?
Úgy értem, hogy a Fegyencedzés és a Calisthenic egy tőről fakad. Saját testsúlyos edzést végez mindkettő. A Calisthenic-t jónak könyvelik el a Fegyencedzésre meg azt mondják, hogy az jó alapozónak.
Itt a Testépítőknek a Vade/Wade-vel van bajuk vagy mi?
A fegyencedzés mint olyan calisthenic...
Senki nem nézi le a fegyencedzést, azokat az embereket nézzük le, akik beveszik, hogy 6 alapgyakorlattól funkcionálisabb izomzata lesz, mintha lejárna terembe edzeni...
Nem mindenkinek az izom nagysága a fontos.
Persze nyilván nem rossz ha van egy kis izom az emberen.
De nem minden ember olyan hogy ismeretlenek között szeret lenni akik azt nézik, hogy éppen mikor mit csinál rosszul.
Valamint nem mindegy szerintem az se, hogy nagyok az izmaid de nem tudsz lenyomni egy egykezes fekvőtámaszt, illetve hogy nem olyan nagyok az izmaid de meg tudod csinálni. Régebben néztem olyan sorozatot, hogy NINJA WARRIORS.
Ott a nagy izomzattal rendelkező emberek már az első akadálynál kiestek, míg azok akiknek nem volt olyan nagy az izomzatuk, vélhetőleg Calisthenic-el edzettek simán vették az akadályokat. Akkor most melyik edzés a jobb? Az edzőtermes-súlyzós, vagy a saját testsúlyos?
Így van aikiboxer + még azt hozzátenném, ha egy saját súllyal edző eléri, hogy már nem fejlődik saját súllyal, na akkor mit csinál?
Hát növeli a súlyt, súlyzókkal, súlymellényekkel, stb stb...
Sosem értettem ezt a már nem fejlődik dolgot.
Hogy ha kihoztuk a testünkből a maximumot, akkor minek tovább fejlődni?
Azért hogy nagyobbnak nézzünk ki?
És igen, "az erő nem izomméret".
A Ninja Warriors-on is sose az megy végig és az egy nehéz pálya, szóval ott nem az megy át akinek nagyobb az izma.
"Sosem értettem ezt a már nem fejlődik dolgot.
Hogy ha kihoztuk a testünkből a maximumot, akkor minek tovább fejlődni?
Azért hogy nagyobbnak nézzünk ki?"
Nem, azért, hogy erősebb legyél.
Kérdező: "Hogy ha kihoztuk a testünkből a maximumot, akkor minek tovább fejlődni?"
Hát éppen ez az, hogy saját testsúllyal nem tudod kihozni a testedből a maximumot. A maximumot a profi testépítők tudják kihozni a testükből, ezért használnak súlyokat, hogy kihozzák a maximumot.
Saját testsúllyal csak a saját testsúlyos maximumot tudod kihozni. :)
belenéztem ebbe a ninja warriorsba... hát hidd el, hogy nem fegyencedzéstől ilyenek, ehhez bizony kőkemény összerakott személyre szabott edzés kell, megfelelő étrenddel, nem pedig 6 alapgyakorlat, amit a szobád padlóján végzel...
+ attól, hogy súlyzós edzést végzel, vagy súlyzós edzéssel kiegészíted a saját súlyost... attól még nem leszel kétajtós szekrény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!