Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » KENDÓZOK, de nagyon szégyenlős...

KENDÓZOK, de nagyon szégyenlős vagyok kiabálás terén. Hogy szabaduljak fel kicsit? Szégyellem a hangom.

Figyelt kérdés

2015. jún. 8. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Átmész rendes európai kardvívó egyesületbe ahol nem üvölteni kell,meg francos külsőségekkel és pózokkal foglalkozni,hanem hatékonyan kell levágni a másikat.
2015. jún. 8. 17:13
 2/6 anonim ***** válasza:
egyessel nem értek egyet. pont hogy nem a kulsőségekről szól a kendo és a többi keleti sport. én is kendoztam, először nekem is nehéz volt, de aztán belejöttem,te is belefogsz, főleg vivás közben, akkor könnyebben kijön :)
2015. jún. 8. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Hallgass valami kemény zenét, engedd szabadjára a belső erőt.
2015. jún. 8. 18:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. jún. 20. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Az első abszolút ostobaságot beszél, a kendo is ugyanolyan végletekig letisztult versenysport mint az európai vívás (mondom ezt úgy, hogy mind a kettőt évekig gyakoroltam).

Kiai terén az egyetlen akadály amit le kell küzdened, az te magad vagy, gyakorlatilag nincs olyan ember aki ne tudna jól kiai-zni, csupán el kell csendesítened a belső hangot ami arról próbál meggyőzni, hogy bénán fogsz hangzani. Menj ki valami olyan helyre, ami távol van emberektől, és próbálj meg erősen, tüdőből kiáltani. Mindegy, milyen a hangszíned, a kiai a duzzadó erőtől lesz szép, az egyetlen dolog amivel elronthatod, az az hogyha félsz és közben megcsuklik a hangod, vagy pedig erőtlenre sikerül. Bízz magadban :)

2015. okt. 10. 22:15
 6/6 Orfeus ***** válasza:

Hát, az első sokmindenhez hozzászólt és mindenhol azt írta hogy nyugatit kell mert az a jó :D

Szerintem túlparázod, ahogyén tettem. Férfi létemre 1-1 elég nőies kiai kicsúszott az évek alatt, de igazából csak akkor amikor stresszeltem. Nem kell semmi hangot csendesíteni meg ilyenek, nem kell ezt túlspiritizálni. (lehet nincs is ilyen szó)

Én az évek alatt egyszer csak "menőn" kiabáltam, észre sem vettem h mikor változott meg. Én amikor kiabálok akkor full komoly fejjel végrehajtom a feladatot mintha azt igazából tenném, és egy őszinte kiáltást nyomok el. Nem sikítani kell, hanem kiai, ami ha kiabálsz értelem szerűen nem így hangzik, csak így írják le úgymond.

Amikor stresszeltem az elején akkor próbáltam kimondani mert azt mondta az edző, de az hülyeség, midnenkinek más hangja van, máshogyan ereszti ki. Az én kiai-omnak köze sincs ehez, mégis nyertem jópár érmet formagyakorlatban.

Csapj oda, és ereszd ki a hangod. VIccesnek hangzik meg minden, nevetsz rajta, lehet más is, de eltelnek az edzések és észreveszed h megtalálod a hangod.

2016. nov. 27. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!