Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » IFBB személyi edzői (testépítő...

IFBB személyi edzői (testépítő és fitness szakedző) elvégzése mellett ökölvívás újrakezdése?

Figyelt kérdés

A sportolás mellett mindig is szerettem volna személyi edző lenni (egyéb sportolók illetve hétköznapi emberek fizikális fejlődésével szívesen foglalkoztam), viszont érettségi után hülye voltam, hallgattam a társadalomra, és választottam egy piacképes, menő szakmát, ami ugyan egészen jól megy, de nem az én utam.. Ráadásul fizikálisan eléggé leépültem magamhoz képest :) Régen versenyszerűen sportoltam, majd amikor el kezdtem dolgozni a szakmámban, teljesen felhagytam a sportolással 3 évre. Most adatott lehetőségem arra, hogy újra el kezdjek lejárni edzésekre 2 hónapja, már a f0s szintről eljutottam a sz@r szintig :) Közben átértékeltem az életem, és rájöttem, hogy nem azon az úton vagyok, amin nekem kellene lenni. 23 éves vagyok, még egyáltalán nem késő váltani. Ez volt a bevezető, nagy része irreleváns a kérdést tekintve, de gondoltam, ez is lehet érdekes információ :)

Az én sportágam az ökölvívás, viszont a személyi edzés emellett mindig is érdekelt. Nem csak az ökölvívó személyi edzés... :) Főleg erőnléti edzések élsportolók, vagy akár az átlagemberek részére, de nem lenne semmi bajom azzal sem, ha egy testépítőnek a karrierjét kellene végigkísérni :) Na, de a kérdés a következő lenne: hallottam erről az IFBB oktatói központ nemzetközi személyi edzői képzéséről, pontosabban a testépítő és fitness szakedző képzésről (azt mondták nekem, hogy a kettő ugyanaz). Elvileg ez egy nemzetközileg elismert szakmát ad. A kérdés lényege igazából az lenne, hogy ahhoz, hogy ezt a szakot elvégezzem, szükséges-e nekem is "átalakulnom" testépítővé, vagy emellett tudnám-e csinálni az ökölvívást??? Azért kérdezem, mert valamiért mégiscsak az a szak neve, hogy "testépítő és fitness szakedző"... De ilyen termekben láttam már olyan személyi edzőket is, akiknek szemmel láthatóan leginkább a fehér izomrostok voltak fejlettebbek a testében, ergo nem tipikus testépítő volt, hanem lehetett rajta látni, hogy valami más sportot űzött, de azt top szinten.

Nagyon köszönöm mindenkinek előre is a segítségeket, válaszokat! :)

2015. máj. 18. 21:58
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.