Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hány kilométer után lépjük át...

Hány kilométer után lépjük át a holtpontot?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 19:40
1 2
 11/13 anonim válasza:

Én csak rövid távot futok, kocogásként max 5 km-t, és én sokszor érzem hogy átjutok egy holtponton. Ha jó formában vagyok, de pár napja már pihennek az izmaim akkor jól szokott menni, és kb 5 perc alatt túljutok a holtponton. Onnantól már nem szenvedés és úgy érzem bármeddig elfutnék. De 45 percnél tovább talán még sosem futottam, a

ennyi nekem pont elég. Ha viszont fáradtak az izmaim, mert mondjuk egy hétig minden nap futok, tud nagyon szenvedős lenni az egész még lassú tempóban is. Szerintem azzal függhet össze, hogy kiürül az izmok glikogénraktára a rendszeres edzéstől, és akkor hamarabb kifáradnak.

2010. febr. 26. 13:32
 12/13 anonim válasza:

Hát mivel abszolút nem tudok, nekem 2-3 kilométer körül van a halál, és ha utána tovább erőltetem, akkor már könnyű. Nem is érzem a testem. Úszásnál egyébként sztem jóval 30 km előtt el is lehet érni :))) nekem 5nél már sikerült, onnantól csak tudat voltam, és semmi se állíthatott meg. régen edzéseken.

edzettségi szinttől függ, meg lehet h lelki beállítottságtól is.

2010. febr. 27. 11:43
 13/13 Meera ***** válasza:

Sportágfüggő, tempófüggő, és emberfüggő.

Futásnál, sok km, biciklinél még több, úszásnál kevesebb.Meg függ attól is, h mennyire vagy edzett.(Nálam pl. az úszásnál kb. ugyan ott van a holtpont, mint futásnál, ha erős iram.)

2010. júl. 22. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!