Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy a wado ryu...

Miért mondják hogy a wado ryu karate nem jó semmire?

Figyelt kérdés
Sokan ezt nem tartják olyan küzdősportnak, amely tényleg segít megtanítani ütni/rúgni utcaharcra. Pedig akik viszik benne valamire azok olyanok, mint a 200 kilós mester nálunk, akinek egy ütés kiütni az összes fogad.

2015. ápr. 24. 22:14
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Gondolom senki sem hiszi, hogy 2 szerencsétlen játékos 'sparring' videója bármilyen érdemi következtetés levonását lehetővé teszi 'karatéről' vagy 'kungfuról' (mintha a stílusokat amiket ezek a gyűjtőszavak takarnak teljesen általánosan lehetne kezelni, az egyik karatét 1 kalap alá venni egy egészen máshogy oktatott fajtával, vagy egyik kungfu edzést egy egészen máshogy felépített másik edzéssel ..)

ikdszdé

2015. jún. 4. 23:31
 32/36 m dzsuzeppe válasza:
egyetértek, ez mindössze az egyik leghumorosabb videó amit találtam.
2015. jún. 5. 10:01
 33/36 anonim ***** válasza:

Ééén azért láttam ma jobbat

[link]

2015. jún. 5. 10:13
 34/36 kuroobi válasza:

Sziasztok!

Hazánkban a Wado-Ryu/Wado-kai/Wadokarate Dojok nagy részében tényleg használhatatlan dolgokat tanítanak. Egy szervezet van, ami valódi értéket ad át. Részletek: www.wado-ryu.hu

2015. dec. 19. 23:48
 35/36 anonim ***** válasza:

Titkos tudást a 8 évesek kezébe.

Minden klub ezt állítja magáról, kérdés csupán az, hogy meddig mennek el konkurencia leminősítésében.

2015. dec. 26. 20:01
 36/36 anonim válasza:
Na jól van! Akkor tisztázzuk! A karaténak az a lényege, hogy az ellenfeledet a legrövidebb és a leghatékonyabb módon semlegesítsd. Mivel több ágazata van a karaténak és én wado-zok ezért erről tudok csak beszélni. A wado-nak az a lényege hogy lazának kell lenni(izomzatilag) és ha támad az ellenfeled akkor úgy győzd le hogy miközben támad, te kitérsz a támadás elől és miközben kitérsz a támadás elől úgy megy a visszatámadás. Ez a wado-nak a lényege. És tény hogy tényleg sok idő mire ezt megérted. Közel 10 éve karatézok és csak 2 éve értettem meg.
2019. jún. 15. 00:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!