Miert kell ennyire leneznetek a karatet?!
Azért mert itt a gyk-án ugyan az a ember 3 másik profillal igazolja magát hogy az a legjobb amit ö tanul. A karatéval semmi baj nincs, a baj a magyar sportal van harcmüvészetel oktatás rendszerrel van.
Most lehet mondani hogy egy boxolo szét üt egy karatést, de ha én azt feltételezném hogy az egyik magyar nagy box csilagunkat szét verete egy jöt ment kung fu-s akkor én ertnek lennék.
Senki nem mondta, hogy a karatésok bvzik, sem azt h nem tudnák senki ellen megvédeni magukat.
Csak azt, hogy az európai ökölvívás sokkal hatékonyabb mozgáskultúra és az edzésmódszertana is jóval fejlettebb. Ettől még a karate nem rossz, csak kevésbé jó annál, mint ami jobb.
A boxtermek tele vannak ex-karatésokkal, míg a karate dojókban nem találsz egy ex-boxolót sem.
Hát ezért.
Aikibixer
Én is ugyan azt tudom mondani amit te, te egyéni véleményed hogy jobb a boksz mint a karate. ugyan ugy vannak volt bokszolok karatéban.
És fére értés senki ne esék én nem tartom magam karatésnak, nem hiszek se a budoba se a zenbe söt még azt a fogalmat is tévesnek tartom hogy harc müvészet.
De azert kivancsi lennek a bokszolo mire menne a tobb kilos kesztyuje nelkul...
Szerintem nem a karateval van a gond,hanem a magyar oktatassal,mert mindenki a versenyekre hajt meg a hirnevre es alig van tradicionalis egyesulet.Meg mostanaba nem japanoknal vizsgaznak es csak ugy szorjak azneuropaiak a danokat.
Amugy a karatehoz kitartas kell,mert legalabb kell 5-6 ev,mire jol fogunk tudni,tudjatok nehez raerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!