Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy a wado ryu...

Miért mondják hogy a wado ryu karate nem jó semmire?

Figyelt kérdés
Sokan ezt nem tartják olyan küzdősportnak, amely tényleg segít megtanítani ütni/rúgni utcaharcra. Pedig akik viszik benne valamire azok olyanok, mint a 200 kilós mester nálunk, akinek egy ütés kiütni az összes fogad.

2015. ápr. 24. 22:14
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

A 200 kilót csak a hatás kedvéért mondtam, 100 valahány kiló, aszt hiszem ilyen 120 lehet.

De úgy látom itt senkinek nem számít a súly.

Én pl. az 54 kilómmal mi vagyok hozzá?

2015. ápr. 24. 23:32
 12/36 anonim ***** válasza:

Ha 54 kilóddal lenne 3-4 éves box múltad, akkor mi lennél hozzá. Nem is olyan kis eséllyel verőlegény.

Technika többet ér mint a puszta izomtömeg, bár én azt mondom jó ha legalább az van (nagyobb testű ember lassabban vérzik el amikor megkéselik)

2015. ápr. 24. 23:34
 13/36 A kérdező kommentje:

54 kilómmal, 174 centimmel nem hiszem hogy én lennék a verőlegény, bármilyen boxal :)

Haverom is 3-4 éve boxol, de erősebb vagyok nála, a box se mindig hat. Mondjuk ő nálam is alacsonyabb és sokkal kevesebb kiló.

2015. ápr. 24. 23:37
 14/36 anonim ***** válasza:

Én elhiszem neked.

Én (nem vagyok boxoló) és sokan mások meg úgy tapasztaltuk, hogy egy pár éve boxoló ember bármilyen sportkaratést legyőz.

Egyiknek van ütéstechnikája, védelme, reális mozgása (és nem tartom az ökölvívást a küzdelem, közelharc csúcsának) a másiknak nincs reális ütéstechnikája, full contact gyakorlata, nincs épkézláb mozgása, védelme.. ha te másképp tapasztaltad, nem tudok rá mit mondani, de akkor te vagy az egyetlen, aki a wado karatét komolyan így értékei.. vagy nem wado karatéztok, más edzésmódszerrel edzetek mint a többi karatés.

Mondom, én is ismerem a stílust, bírom a gyakorlóit igen szimpatikusak, de nem bunyósok. De tök jó emberek, meg ügyesek meg rengeteg jó tulajdonságuk van, de sosem várnám el tőlük, hogy bárkit is bármikor le tudjanak győzni valami küzdelemfélében.

2015. ápr. 24. 23:46
 15/36 A kérdező kommentje:
Értem, ez mondjuk igaz, jó a társaság, de sok a kis tini akik még sose verekedtek :)
2015. ápr. 24. 23:51
 16/36 anonim ***** válasza:
58%

Most komolyan ez a szint? Rúgjunk le valakit hogy ne tudjon dolgozni meg üssük ki a másik fogát? Gratulálok.. A sport lényege az lenne hogy mozogj, jól érezd magad, nem ilyen f..szságok.

A kérdező lenézően ír a "kis tinikről akik nem verekedtek még". Ez olyan megvetendő dolog? Eldobom az agyam, hát milyen gáz már hogy nem verekedett még valaki.

Értelmes emberek vagyunk(elvileg), baromság ez az önvédelem duma. Érdekes módon engem 30 év alatt még senki nem akart megverni, pedig fiatalabb koromban állandóan bulizni jártunk a pesti éjszakába meg nyáron fesztiváloztunk.

Bohóckodás ez az egész amit csinálsz.

2015. ápr. 25. 00:53
 17/36 anonim ***** válasza:
38%
"Miért mondják hogy a wado ryu karate nem jó semmire?" Mert nem értenek hozzá.
2015. ápr. 25. 05:33
 18/36 anonim válasza:

Tegyél már fel képet erről a 200 kilós mesterről, nem hiszem, hogy egy tapasztalt utcai bunyóssal sok esélye lenne ha tényleg ennyi kiló akkor lomha mozgása lehet.

Ott nem a testsúly számít hanem hogy gyors és robbanékony izomzattal rendelkezzen simán kiütnék egy profi utcai bunyóba úgy kellene magához téríteni )

2015. ápr. 25. 06:31
 19/36 anonim ***** válasza:

"Mert nem értenek hozzá"

Persze, én sem értek hozzá. Magam is edző vagyok, de miért értenék hozzá.

A 16. válaszoló amúgy miről beszél? Valami liberalista szivárvánnyuszi?

A 'küzdősport' kifejezés mond valamit? Bármit? Az olyasmi, ami nem egymás simogatásáról szól, hanem KOMBATÍV képességek 'sportszerű' gyakorlásának 'művészete', vagy 'harcművészet'.

Nem az az előny küzdősportban, ha valaki fizikailag és lelkileg képtelen VÉDŐFELSZERELÉSBEN időszakos fájdalmat, gyógyuló sérülést okozni az edzőtársának, az edzőtársa azért van ott, hogy egy kompetens emberrel szemben kerülje el ezeket és legyen alkalmasabb. Akik csak simán futnak, azok kontakt nélkül akarnak jobbak lenni. Akik bunyóznak, azok a test-test elleni küzdelmet fejlesztik. Ezzel mégis mi lenne az elvi probléma?

Ki a fenét érdekel, hogy valakit 30 év alatt nem ért erőszakos esemény? Mást meg már gyerekkorában ér, megint másokkal pedig végzett is gyerekkorukban. Hadd döntse már el mindenki, hogy mely képességeit fejleszti, vagy hogy miért fejleszti azokat..

2015. ápr. 25. 06:50
 20/36 anonim ***** válasza:
58%

# 19

"KOMBATÍV képességek 'sportszerű' gyakorlásának 'művészete'"

Ez rendben van, de a kérdező azzal akarja igazolni az állítását hogy az edzője egy hétre lerúgott valakit meg kiüti bárki fogait. Ebben mi a kombinatív, sportszerű vagy művészet?

Azt meg örömmel konstatáltam hogy követed a divatot és rögtön libsizel, bravó. Azért mert nem vagyok verekedéspárti már liberális vagyok? Aki meg verekszik az nem liberális? :D

2015. ápr. 25. 06:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!