Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy a wado ryu...

Miért mondják hogy a wado ryu karate nem jó semmire?

Figyelt kérdés
Sokan ezt nem tartják olyan küzdősportnak, amely tényleg segít megtanítani ütni/rúgni utcaharcra. Pedig akik viszik benne valamire azok olyanok, mint a 200 kilós mester nálunk, akinek egy ütés kiütni az összes fogad.

2015. ápr. 24. 22:14
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Nem. Számomra a megvetendő divat a kóros, elfajzott liberalizmus, ami már az emberi képességeket, a nem kóros férfias erőt, küzdősport szintű agressziót is károsnak tartja, elveti. Márpedig ez, ilyen módon már nem a természetes pacifizmusról szól. Én például pacifista vagyok, de küzdősportok részemről rendben vannak.

Nyilván nem a teljesítményfokozókkal kezelt 8 éves mma bajnoknak kiképződő lányok..

Téged pedig egyszerűen csak félreértettelek, vagy játékosan elkezdtem egy skatulyát építeni köréd. Állítottam a szivárvánnyuszit vagy kérdő módban írtam?

Ügyesség, készség pedig a mozgáskoordinációban van, amikor valaki egy mozgó célpontot nagy erővel meg tud ütni, úgymond 'fogkiverős' erővel. Ilyen egy normális kesztyű használata mellett, illetve fogvédővel nem igazán van, de maga az erő és a koordináció, azok bizony hosszú munka eredményei.

Combrúgás után is bizony a fájó izmok szintén egy jól begyakorolt, ügyesen kivitelezett, elhelyezett mozdulatot sejtetnek. Ráadásul a lényege a küzdősportoknak, hogy nem statikus célpontokat kell eltalálni, hanem egy embert aki megakadályozhatja a saját mozgást. Ez teszi igazából a legegyszerűbb küzdősportot (ökölvívás pl. 3 ütéstechnika) is igencsak bonyolulttá.

Ez az én látásmódom. Meg az, hogy sosem fogok attól félni, hogy egy sportkaratés normálisan meg tudna ütni egy gyakorlóbunyóban. De mindemellett van olyan karatés, aki a 30 év karatéja mellett szintén nagyon sokat aikidózott és boxol, így már a kiegészítve a képességei nagyon ügyes emberré teszik, már mozgásban. És itt elismerendő, hogy egy shotokan karate mesternek azért ellenálló, kemény csontozata (ökle, sípcsontja) van.

Én stílusom inkább az, hogy puha kezeim vannak vékony kis zongorista ujjakkal :)

De ettől még egy kókuszdió azért előbb eltörik mint a kezem, ha ráütök. De én tisztelem azokat, akiknek tényleg betonbontó öklük van, igazi értelmét mondjuk nem látom.. nem is szép, de nyilván nem esztétika miatt csináják.

2015. ápr. 25. 07:13
 22/36 anonim ***** válasza:

# 21

Nekem sincs semmi bajom a küzdősportokkal, tisztában vagyok vele hogy sok gyakorlást igényel hogy magas szinten műveld. De baromi olcsó dolog ez a f..szméregetés hogy én egy vagy két hétre tudok valakit megnyomorítan, pont azért mert egy sportnak nem ez a lényege.

2015. ápr. 25. 07:45
 23/36 anonim ***** válasza:
Értem, s egyetértek. :)
2015. ápr. 25. 07:51
 24/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyem elkülönített intézménybe járt, aki 30 év alatt sose verekedett. Vagy csak nagy a szerencséje. Nekem pl. el kellet kezdenem valami küzdő sportot erősödni, és verekdeni tanulni, mert a nagyobbak folyamatosan megvertek.
2015. ápr. 26. 00:03
 25/36 anonim ***** válasza:

Régen rossz már, ha bunyót önvédelemre kell használni. Ez már társadalmi szintű probléma. Egyén szintjén igazából majdnem kivitelezhetetlen. A karatésok harci készségét sokan ismerik.. de ha magamat veszem, még ha vipera vagy kés van nálam, akkor is lelőhetnek vagy hátulról leszúrhatnak, ha valaki nagyon elvetemült és erre izgul.

Igazából az önvédelem az lenne, ha nem lenne ilyen jellegű társadalmi probléma (önvédelem végső soron társadalomvédelmi kérdés lenne). És én önvédelempárti vagyok, persze, védje meg magát az ember.. de rég szomorú a valóság, amikor már erre kényszerül az ember.. egyébként aki ügyes és szerencsés környezete van (jobb környéken él, nem jár éjszaka, kerüli a húzós szituációkat, embereket) az tényleg megúszhatja az ilyen helyzeteket. De ez jóformán szerencse kérdése.

2015. ápr. 26. 00:18
 26/36 anonim ***** válasza:
Gratulálok Aczél :D Elhordod mindennek a Karatet, mert nem tudnak ütni, erre te meg benyögöd, hogy azért vagy kemény, mert egy kókuszdiót eltudsz törni pusztakézzel. :D Az a benyögésed meg vicces, miszerint téged nem vernének el a karatésok. :D Téged még egy 80 éves nyugdíjas a földbe gyalulna. :D Tudod, az emberek nem kókuszdiók. :D
2015. máj. 16. 18:24
 27/36 anonim ***** válasza:

Nem, én nem vagyok attól kemény, hogy el tudok törni egy kókuszdiót. Félreértettél.

A többi meg baromság amit írtál.

A karatét sem hordtam el semminek. Leírtam a tapasztalatomat s a véleményemet, ha ez sért téged, nézd, nem kell magadra venned más emberek nézeteit. Ne legyél sértődős punci.

2015. máj. 16. 18:28
 28/36 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy hiába írod le te a tapasztalataidat Aczél, annyi sületlenséget összehordtál már itt az oldalon, hogy már nem ér semmit se a szavad. :D Meg mindenki ismer téged már: pusztán az lehet jó nálad, amit neked tetszik, meg amit éppen Krisz haverod kitalál, hogy éppen azt a stílust űzi (most őszintén élt valaha olyan ember a földön, aki annyi stílust tanult állítólag?). :D Meg tényleg színvonalas lehet a véleményed Karate témában, ha azt hirdeted minden kérdésnél, hogy te pusztán csajozni próbálsz az edzéseken (ha már a Karate nem menne neked :D).
2015. máj. 17. 16:51
 29/36 anonim ***** válasza:

"annyi sületlenséget összehordtál már itt az oldalon, hogy már nem ér semmit se a szavad"

Te komolyan abban hiszel, hogy van olyan ember akinek ér valamit a szava? Nőj fel öcsisajt.

"Meg mindenki ismer téged már"

Attól még, hogy tudod mi a nevem, lópikulát sem tudsz rólam. Ezt nevezed te ismerésnek? Ne viccelj már.. engem például távolról sem érdekel ki vagy, mert nem számít. Számítani az sem számít, én ki vagyok.

"pusztán az lehet jó nálad, amit neked tetszik, meg amit éppen Krisz haverod kitalál"

Mindenkinek az a jó, amit a saját nézet-hálója szerint jónak talál. Te is így működsz, én is és minden ember.

A szemléletmód viszont fejlődhet, ahogyan az ember tapasztalatokat szerez, de ez komolyabb téma mint a te írogatásod. Mégis mit tudsz az én ismerőseimről? Semmit. Az sem számít, ha úgy csinálsz mintha tudnál rólam valamit, hiszen nem vagy te senki, hogy számíts.

Én azért írom, hogy csajozni jártam karatéra, mert erre jó az edzés. Társaságra, mozgásra. Erre sok edzés jó, kezdjem el írni a zumbát meg az éppen divatos szabadidő programokat. A lényeg, hogy nem kell összekeverni: lehet egy edzés jópofa, ettől még nem önvédelemről vagy közelharcról szól. Lehet élvezni, szeretni valamilyen szubjektív szempont miatt, én direkt írtam le a saját szubjektív szempontomat karatéval kapcsolatban.

Egyébként köszönöm, hogy számon tartod hova mit írok, de nem szorulok követőkre. Véleményezőkre sem, majd szólok ha igen.

Hallgass inkább zenét

https://www.youtube.com/watch?v=N0K_EtUxPJ8

2015. máj. 17. 17:02
 30/36 m dzsuzeppe válasza:

A kung fu félelmetesen ijesztő, ezen a videón majd bicsinálnaka akatésok, amikor a kung fu titkos technikájával szembesülnek:

https://www.youtube.com/watch?v=aaCZ3amOm_U

2015. jún. 4. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!