Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Önvédelem szűk helyen több...

Önvédelem szűk helyen több ember ellen?

Figyelt kérdés
Trükkökre, tippekre lennék kíváncsi, hogy például mit lehet csinálni, ha 3-4 kigyúrt, kopasz gangsta meg akar ölni a diszkóban. Átlag ember vagyok, 180 cm és 80 kiló, szálkásan izmos. Szerintetek az acélbetétes bakancs jó önvédelemhez? Nem darálni akarok, mint a Terminátor, hanem csak leszerelni őket és épségben elhagyni a helyszínt.

2015. márc. 13. 18:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kötekedni nem szoktam. Piálni se szoktam féktelenül, szóval nem vagyok az a kötekedő részeges ember. Csak van egy pár ember aki elég deviáns, kilóg a normális emberi értékrendek közül és én pont nekik szúrom a szemüket.
2015. márc. 13. 18:55
 12/20 anonim ***** válasza:
kelleni fog valamilyen fegyver
2015. márc. 13. 20:30
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha 4 en baseball ütővel (vagy a nélkül) agyon akarnak verni, akkor fuss. Az élet nem Hollywood, nincsen háttérzene sem spéci pörgő-pergő effektek, sem sorszámmal a kezükben rosáló rosszfiúk.

Ha csinálsz bármilyen küzdősportot és gyakorlatod lesz full contact boxban, akkor majd megtapasztalod a saját bőrödön (kontrollált körülmények között), hogy mennyire nehéz normálisan kontrollálni akár egyetlen személyt is. Ha komolyan gondolják és egyszerre ketten jönnek (nem egymásra várnak mint a filmeken), akkor nagyon romlanak az esélyeid.

Tudod, jártam egy időben krav-magára is (nagyon jó kiegészítő rendszer rengeteg trükkel - de nagyon sok hibával is) és második támadóként leosztottam egy combost az "áldozatnak" a háttérből (nem volt erős, de egyből lement)... az edző szerint ez nem "szabályos" (utcán?), ex-thaiosként - én mindenképpen - a térdet / sipcsontot / ágyékot támadnám először (főleg akkor, ha védtelen az áldozat, mivel mással van elfoglalva). Érted? Szimulálni lehet mindenfélét, de a valóságban elképzelhetetlenül széles taktikai tárházzal rendelkezhetnek a "kopaszok" is, akik a valóságban (ha ki akarnak nyúvasztani) nem egymásra várnak...

Ha jó vagy könyökkel és térddel, akkor szűk helyeken ez megfizethetetlen skill lehet... + egy kis ütésállóság.

2015. márc. 14. 10:20
 14/20 anonim ***** válasza:
Jó az acélbetét de csak 1-2 ember ellen.
2015. márc. 14. 17:26
 15/20 A kérdező kommentje:

#14: Hogy hogy csak egy-két ember ellen jó?

Én inkább egyébként ököllel vagyok jó. A lábamban nem bízok, legfeljebb talpalni szoktam. Mondjuk én nem hiszek semmilyen küzdősportban. Nálunk itt csak kick box aerobic van csajoknak. Az meg kész röhej. És igen elszaladok és el is szaladtam ha többen voltak. A baseball ütő nem játék. Főleg nem ha 120 kilós szín-izom hústornyok használják. Simán szét lehet egy ütéssel is csapni egy ember fejét. Védekezni meg nem lehet ellene. Ha blokkolsz, akkor biztosan eltörik a kezed. Elhajlongani meg túl veszélyes előle. Még egy profi bokszoló se biztos, hogy ki tud hajolni mindig az ütő elől, főleg nem ha 4 ütőre kell figyelni. Az egyetlen dolog ami bejöhet szerintem az eltáncolás, Mohammed Ali stílusban. De én inkább a futást választottam.

2015. márc. 14. 21:43
 16/20 A kérdező kommentje:
Az ütést azt viszont bírom. Nem ez az első esetem. Előfordult már, hogy többen megagyaltak, de azért én is agyaltam őket. Bevertem a fejem, szétverték az egész arcomat, utána köpni nyelni alig tudtam, de nem ütöttek le. Még vissza is tudtam ütni, aztán látták, hogy hiába verik a fejemet nem bírnak velem és feladták.
2015. márc. 14. 21:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező 14# vagyok azért 1-2 ember ellen jó mert legfeljebb annyit tudsz megverni vele. Pár rúgás után már nem lesz kedvük verekedni. De 4-5 ember ellen bökő,vipera,gázpisztoly vagy futás a legjobb.
2015. márc. 15. 14:17
 18/20 A kérdező kommentje:
Vipera az tényleg nagyon brutális. Durvább, mint a baseball ütő. Ha kombinálom a bakanccsal, akkor meg csak jobb lehet. Kettőt lerúgok, kettőt meg gyorsan lecsapok viperával.
2015. márc. 15. 19:49
 19/20 anonim ***** válasza:
7-es xD
2015. márc. 20. 14:24
 20/20 husztadenisz válasza:

Viperát és a boxert semmiféleképpen nem ajánlom. Előbbivel maradandó/8 napontúli sérüléseket tudsz szerezni, amivel ha beperelnek, akkor úgy sittre vágnak, hogy csuhaj. Utóbbival is ez a helyzet, szilánkosra tudja törni az arcot.

Nálam 3 dolog vált be mindig.

1. Egy óvatlan pillanatban teljes erőből rálépsz a lábfejére. Brutál mód fáj és harcképtelenné válik egy kis időre.

2. Mint azt fentebb írták, az élet nem hollywood hogy egy ütés és KO. Viszont ha egy óvatlan pillanatban úgy istenesen gigán vágod, akkor nem veled fog foglalkozni, hanem hogy kap-e levegőt(Nyugi, kap)

3. Rúgás. A legegyszerűbb a térd vagy comb belseje. Ami azonnal hat, de nehéz megcsinálni, ha mellberúgod.

+1 ha kivered a fogait, az is alternatív megoldás

Ahogy írtad, 4 baseballütő. Itt csak akkor van esélyed ha elkapod az egyiket és egy hirtelen mozdulattal kicsavarod a kezéből és azonnal támadsz, de ne fejre, mert abba azonnal belehal.

Mindig legyen alternatív menekülőútvonal, és soha nem szégyen segítséget hívni vagy elfutni!

Remélem segítettem...

2019. jan. 12. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!