Napi kb.40 perc aerobic, másnap kb.30 perc gyaloglás (7,5 km/h) váltakozva egész héten, egészséges étkezés mellett elegendő lehet a fogyáshoz?
Próbálok fogyni, de a térdem nem tudom terhelni, viszont ezektől a mozgásoktól nem fájdul meg annyira. Hasznos lehetek még így is?
20/L
170 cm/91 kg
Én kipróbáltam egy csomó mindent, nekem személy szerint
- a hot iron edzéseim voltak a legjobbak,
- a catlabel egy fokkal gyengébb, de csak az edző miatt,
- a pilates jó volt erősítésre, de fogyáshoz nem azt csinálnám,
- a jóga szintén jó erősítésre, de nem tett jót az ízületeimnek (úgy, hogy nem voltam túlsúlyos),
- az aerobic szerintem semmire sem jó, a te súlyoddal meg pláne nem tesz jót az ízületeidnek a sok ugrálás és hirtelen mozdulat,
- a zumba nagyjából a gyaloglásodnak felel meg.
Én egy súlyzós csoportos edzést, pl hot iron (esetleg ha telik személyi edzőre, akkor azt) és mellette a gyaloglás fejlesztését javaslom. A gyaloglást szép lassan ki lehet tolni hosszabb távokra, meg át lehet alakítani kocogássá és futássá, ahogy csökken a súlyod, és már nem terheli annyira az ízületeidet. Ha erre nincs időd vagy kedved, akkor próbálj meg legalább részben hegynek fölfelé menni, az is fokozza a terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!