Mennyire hatékony szobakerékpárt 16 km/h sebességgel tekerni?
Attól függ mekkora ellenállása van.
Szerintem inkább guggolj, 20 perc alatt meg is csinálhatsz egy alap (de komoly) lábedzést.
Azért aki 20 perces lábedzést komolynak nevez...de mindegy.
20 perc kerékpározás alapvetően nem sok. Legalább 40 percet kellene tekerni úgy, hogy a pulzusod az aerob tartományban marad. A sebesség nem fontos, egyéni edzettségtől függ, hogy kinek milyen gyorsan kell tekerni.
20 perc alatt nem lehet annyi guggolást megcsinálni, ami már (időtakarékos) lábedzésnek tekinthető?
1 lábon se? Nekem 8, ízlések és pofonok.
Az egylábas guggolás cseszi szét legjobban a térdet, és még mielőtt elkezdenéd kedves 45%-os, igen csinálok én is egylábas guggolást úgyhogy tudom mit beszélek. Magamtól sosem csinálom de ha a WOD-ban szerepel akkor megcsinálom minden gond nélkül.
Még egyszer mondom, nem a sebesség számít, hanem a pulzustartomány. Ha jól van beállítva a kerékpár akkor a térdnek csak jót tesz a tekerés. Ne a sebességet duplázd, hanem az időtartamot told ki. 16km/h tényleg nem sok, de ne azt nézd. Városban ha sietek és nem megyek fel a bicikliútra akkor én is simán tartom a 40-50es tempót, de ez nem jelent semmit.
Guggolás is mehet nyugodtan. Egyenes derék, mellkas kiemel és lehetőleg vízszint alá. 45 évesen még azért nem kéne azon aggódni, hogy pár saját testsúlyos guggolástól szétmegy a térded.
A kattogást nézesd meg reumatológussal, de valószínű semmi baja. Nekem is ropognak a térdeim de semmi bajuk.
Nem írtam, hogy kötelező azt csinálni..
dee.. a tévhitek tengerében most nem is kívánok több állítást tenni. A kérdező szerint a guggolás eleve rosszat tesz. Vagy csak tehet?
Meg.. tök mindegy. Majd ha lesz szándéka, akkor átgondolja az edzését, csak és kizárólag őt érdekli, a saját érdeke nem az enyém/miénk.
Pulzustartományról is vannak tévhitek, de már többször írtam ezekről, most elég. Most paleóval meg evolúcióval foglalkozom inkább.
És még mindig nem tudjuk mekkora ellenállása van a szobabiciklinak, hogy meg sem izzad tőle. De biztos tök jó kis edzés. Vagy nem, ki tudja már..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!