Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy hajlékonya...

Mit csináljak, hogy hajlékonyabb legyek?

Figyelt kérdés
Soha nem voltam jó egyik sportban sem. Suliban tesiórán a tanár mindig azt hitte, hogy lusta vagyok és direkt nem csinálom jól a feladatokat. Pl ha összetett lábbal előre kell hajolni, akkor nem érem el a talajt vagy a bokámat, csak a térdemet. Ha ülve összezárt lábbal előrehajolva meg kellett fogni a lábfejet ráhajolva a combokra, akkor is csak a térdemet tudom megfogni, nem hajlik a derekam egyáltalán. A munkatársaimmal egyik nap ez volt a téma, és ők is azt hitték, hogy csak viccelek. Van aki 50 feletti, és simán minden bemelegítés nélkül lemegy spárgába úgy, hogy egyáltalán nem sportol semmit. De mindegyik sokkal hajlékonyabb, mint én. Azt mondták, csináljak ezzel valamit, mert 10 év múlva fájni fog mindenem. Na de mit lehetne ezzel kezdeni? Van valami olyan gyakorlat, ami javíthat a helyzeten?

2014. nov. 29. 19:05
 1/1 anonim ***** válasza:

van az a mondás,hogy annyi idős vagy amennyire mobilis a gerinced.

jelen állás szerint öregember vagy.

és igen lehet vele gond a későbbiekben,mert bekeményedik,ellapul a porckorong a csigolyák közelebb kerülnek egymáshoz,még nagyobb merevséget okozva és fájdalmat.

a fegyencedzésből elkezdheted a híd fejezetet,aztán ha ez megtetszett és még szeretnél ebben fejlődni,akkor mellé teheted a gerinc tornát,vagy a hatha jógát.

2014. nov. 29. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!