Milyen torna gyakorlatokat kéne csinálnom hogy hajlékonyabb legyek és hogy a hasam lapossabb legyen?
Hajlékonyságot nyújtásokkal lehet elérni, és SMR-hengerezéssel.
Lapos hashoz pedig megfelelő diéta kell, minimális cukorral, fehér kenyérrel és tésztákkal, helyette sok fehérjét és lassan felszívódó szénhidrátot kell enni (zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű cuccok). És a legfontosabb, sok vizet kell inni.
+ ami még nekem segített a hasnál az a rengeteg lábemelés. Ülve, függeszkedve, hanyattfekvésben...ahogy neked jól esik.
A haspréssel legfeljebb csak a hasfal "felső" részét lehet "megdolgoztatni", de akármennyit is bohóckodsz hasprésekkel, soha nem lesz tőle kockás hasad.
Ha valóban az esztétikum a cél, akkor jól jöhet a hasprés, de nem lehet elhanyagolni a lábemelést sem. A lábemelés mellett szól az is, hogy igencsak dob a törzs erején, ami viszont minden erőkifejtés alapköve. Ugyanezt csak haspréssel nem lehet elérni.
Melyik testépítő oldalakra gondolsz? Shop.builder-re? Miután jóindulattal is a legtöbb cikke ellentmond egymásnak, ezért arra annyira nem alapoznék. Egészen véletlenül ráadásul pont a hasprés témájában volt egy igen vicces kis eltérés, amíg az egyik edző szerint a kockahas kulcsa a hasprés, addig a másik ezt kereken hülyeségnek nevezte. Úgyhogy így döntse el az átlagember...
Azért sem építenék ilyen oldalakra, mert az internet egyik érdekes tulajdonsága, hogy simán be lehet netes linkekkel bizonyítani egy állítást, és annak cáfolatát is...
Úgyhogy némiképp ellentmondva önmagamnak, én inkább azt mondom, hogy mindenki próbálja ki, neki mi válik be a legjobban, DE! ne azt vegye készpénznek, amit az interneten olvas.
Én is pont ebből az okból nem magasztalom az egekbe a hasprést. 1) Számomra a lábemelés sokkal hosszabb és erősebb hasizom-feszítést vesz igénybe, ezért logikus, hogy inkább 3x30 lábemelést fogok csinálni, amitől jobban kifáradok, mint 3x40 hasprést, amitől viszont alig érzek valamit a hasizmaimban. 2) Tisztán látom magamon az eredményeket. 3 hét lábemelés olyan eredményeket hozott, amit előtte fél év haspréssel nem tudtam elérni. Ezek után nekem bárki magyarázhatja, hogy a haspréstől lesz kockás a hasam, ha egyszer nálam nem vált be :)
De hangsúlyozom, ez csak nálam volt így, lehet valakinél pont a fordítottja lesz igaz. Kísérletezni kell, de mindezt úgy, hogy a neten olvasott cikkeket nem készpénznek vesszük, legfeljebb gondolatébresztőnek.
Na de ha nekem meg nem? Akkor most melyikünknek van igaza? :)
Pontosan erről beszéltem az előző kommentemben. Hiába van valami aranyszabályként leírva a testépítő oldalakon, ha vannak alóla kivételek akkor az már borult, mint kőbe vésett igazság.
hatakor mindkettonknek igaza van :-D
De a legjobb, ha kiprobalod mind a kettot.
Elnezest az ekezetert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!