Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A márkás teniszütők nyelét is...

A márkás teniszütők nyelét is át szokták tekercselni időnként?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy van ez, ugyanis a többedik drágább fajta teniszütőt vettem, és mindnek a nyele olyan trehány módon van azzal a puha kis szalagszivaccsal áttekerve, hogy pár használat után egyszerűen lejön és tekerhetem újra. Mintha összesen 10 cm szigszalag fogná össze az egész anyagot a végén, és nekem ez valahogy olyan fura. Vagy ez mindnél így van?

És pontosan milyen anyaggal szokták a profik (vagy akik edzésszerűen teniszeznek) a nyelet áttekerni pontosan?

2014. nov. 28. 07:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a profik igen. Gripnek hívják amúgy ezt a terméket, amit rá lehet tekerni. Nekem pont egy gagyibb Donnay ütőm volt, két évig használtam és egyszer se kellett áttekerni.
2014. nov. 28. 08:43
 2/6 A kérdező kommentje:
hát nem vagyok profi, de eddig akár egy gagyit néztem, akár egy márkás, drága típust, mindegyikkel ez a gondom támadt, és nem 2 év múlva hanem csak hetek kérdése mindig.
2014. nov. 28. 22:13
 3/6 anonim ***** válasza:

A profik minden versenyen új ütőszettel indulnak. Ez teljesen rendben van, hiszen ez reklámcélokat szolgál.Itt tehát ilyen gond fel sem merül.

Számunkra, amatőröknek marad az a megoldás, hogy két-három ütőt minőségi "üzemeltetünk" és ha a grip kezd elkopni, bizony cserélni kell. Amíg a kopás még csak alig észrevehető, nem kell betegesen cserélni, a játék élvezete ezáltal nem csökken. Amikor úgy érzed, vegyél jó minőségű grip szalagot, ára kb 1600.-Ft-nál kezdődik. Ez már képes arra, hogy az izzadságot elvezesse a tenyeredről, ne csússzon, és hogy rugalmas legyen. Nagyon fontos, hogy a nyél vastagsága a tenyeredhez megfelelő legyen. Erről már több különböző álláspontot olvastam, lényeg, hogy számodra megfelelő legyen a méret. Ha a nyers nyélátmérő túl vékony lenne, a külső borítás alá érdemes egy olcsóbb szalagot tekerni az optimális átmérő elérése céljából. Nem tudom, merre laksz, én a budaörsi Decatlonban vásárolok, s ha megteheted, ezen ne spórolj. (Meg a cipőn se) Jó játékot.

2014. nov. 29. 14:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Viszont a profik is edzenek, és oda fölösleges lenne mindig új ütő, tehát szerintem azért ők is szembesülnek időről időre ezzel a jelenséggel.
2014. nov. 29. 15:06
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen, de és ilyen grip szalagot/tekercset hol lehet venni? (eddig mindenhol hülyén néztek rám, ha kértem)
2014. dec. 2. 07:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Mint írtam, a Decatlon sportáruház lánc, valamint minden jobb sportboltban kapsz ilyet, ahol teniszütőt árulnak, vagy ahol ütőt húroznak. Ha nem titok, merre laksz, biztosan lesz tippem!
2014. dec. 2. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!