Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha sportlövő vagyok lehet...

Szbalint231 kérdése:

Ha sportlövő vagyok lehet saját légpuskám akár 7,5 joule felett is?

Figyelt kérdés

2014. okt. 27. 17:05
 1/4 kovpet ***** válasza:
Kérhetsz engedélyt, de szigorú feltételek vannak. Ugyan azok, mint lőfegyvernél (mert hogy jogilag lőfegyvernek számít a 7,5J fölötti légfegyver).
2014. okt. 28. 08:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Akár 18 életév alatt is ?
2014. okt. 28. 12:19
 3/4 kovpet ***** válasza:

Upsz, akkor akivel erről privátban beszéltem, az nem te voltál :)

Akkor idemásolom neked is a lényeget:

"Sportra kaphatsz, de (szerintem) nem éri meg, mert ugyan az a macera lenne a 25J-os légfegyvereddel mint egy (félautomatára butított) pl Kalasnyikovval. Pedig az élvezeti érték ugye egészen más :)

Igaz, a lövészet ára is más, de akkor inkább pár joule-lal kevesebb legyen és nulla macera.

Egy cikk a témában:

[link]

"

Miért nem jó egy legális, 7,5J alatti légfegyver? Lőni ugyan úgy lő, de macera nincs vele és legális 18 éves kor alatt is. Lőfegyverre tartási engedélyt csak 18 év felett kapsz, tudtommal.

2014. okt. 28. 12:49
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. okt. 30. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!