Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Európában a capoeira világában...

Európában a capoeira világában ki a legnagyobb mester?

Figyelt kérdés

Csoporttól függetlenül ki jelenleg Európában a legidősebb mester? Ki rendelkezik a legmagasabb fokozattal?

Ki tudhatja a legtöbbet? Ki az akit mindenhol elismernek?

Úgy is kérdezhetném, hogy a ki a legidősebb itt élő mester és ki rendelkezik a legmagasabb fokozattal?

2014. okt. 18. 23:49
 1/10 anonim válasza:
18%
Az az idiota ugrabugralos "tancikalas"? Hat abban barmelyik idiota tud feketeoves lenni, nem kell hozza nagy tudas.
2014. okt. 19. 00:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha nem értesz hozzá minek szólsz bele? Talán csináltad már, hogy olyan könnyűnek tartod? Le is pontoztalak !
2014. okt. 19. 00:33
 3/10 anonim ***** válasza:
nem kell elmennie résztvevőnek elég ha megnézi részét képezik e azok a gyakorlatok az edzésnek amik tényleges harci tudást adnak, amíg ezek nincsenek jelen(kezdve mondjuk a rendszeres sparringal) addig a stílus nem több mint egy egyszerű tánc aminek a mozdulatai hasonlítanak ütésekre, rúgásokra. Állítólag van egy edzés vidéken ami nem ilyen de lehet az is csak kamu, szóval én nem fűznék hozzá túl nagy reményeket.
2014. okt. 19. 11:47
 4/10 aikiboxer ***** válasza:
A Kérdező egy szóval sem említette, hogy a svájci gárdában szeretne kiképzőtiszt lenni. Csak jól akarja érezni magát, erre meg a capoeira kiváló azoknak, akik szeretik a jó zenét, jó csajokat meg a klassz társaságot.
2014. okt. 19. 18:59
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó.

Nos,a kérdésre tudja valaki a választ?

2014. okt. 19. 22:46
 6/10 anonim ***** válasza:
nem írta miért akarja elkezdeni, szóval a biztonság kedvéért én akkor is oda írok egy kisebb jellemzést, hogy ha úgy tervezi, hogy betámadja 3 "rajgyerek" és ő meg akarja magát védeni akkor nem épp a legjobb stílussal szemezget.
2014. okt. 19. 23:10
 7/10 december5 válasza:
Úgy tudom, hogy a capoeirában csak egy mesterfokozat van a fekete öves. kb 30 év edzés mire valaki megkapja. A fekete öves capoeirást mindenhol elismerik. Európai származású fekete öves capoeirás még nincs tudtommal, de sok brazil mester él és oktat Európában, Budapesten is találsz párat.
2014. okt. 20. 07:46
 8/10 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy nincs itt senki aki tudna válaszolni, de azért köszönöm.

Tudtommal minden csoportnál más színűek a fokozatok.

A capoeirában ez nem egységes.

2014. okt. 20. 22:24
 9/10 mydelirious ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az övek színezését és használatát még Mestre Bimba vette át a capoeirába talán a judosoktól ihletet merítve, hogy különbséget lehessen tenni kezdő és haladó tanítványa között. A fekete öv, mint mester fokozat és néhány csoportnál a színezés - főleg azoknál, akik elsőként tudtak Európába jönni - átvettek már ismert övrenszereket, ezért lett néhol a mester öv fekete (ez része volt a capoeira európai marketingjének). Egyébként van csoport, ahol az orixák színei szerint vannak az övszínek, de legelterjedtebb a fehér és piros mester övszín.

Nem tudom pontosan, hogy hány Mestre él Európában jelenleg, de nemrég találkozhattam Grao Mestre Pantera-val (ACDP), aki még mindig elég szigorú tekintetű és vad játékos. :)

Na és ott van még Mestre Paçoca (Vem Camara Capoeira) aki szintén nagyon jó játékos, habár én annak idején túl agresszívnak találtam, amolyan darálós volt (nem tudom változott-e azóta).

A saját csoportomon belül tudomásom szerint csak Mestrando tartózkodik Európában, mint legmagasabb fokozat, de nálunk nagyon figyelünk arra, hogy minőségi tudással képezzük ki a tanárainkat, megrendítően jók az alacsonyabb fokozaton lévőek is. Professorok sokan vannak, tőlük ki tudom emelni Professor Estáció-t, ő annak idején meg is nyerte a világbajnokságot. Hihetetlenül jó!

Tavaly hunyt el Grao Mestre Camisa Roxa, aki a csoportom egyik alapító atyja volt így kissé elfogult vagyok a kérdésben... Nekem egyelőre még ő maradt a legnagyobb, de a fent említett egyénekkel volt személyes tapasztalatom, és kijelenthetem, hogy jár nekik a taps. :)

2014. okt. 22. 16:56
 10/10 anonim válasza:

A Körösladányi részeges Kapueira Szakszi mester!!

https://www.youtube.com/watch?v=6i09ayMdp0M a videóban látható férfi aki a kocsmapultól indul el a kamerás felé NA ö lesz a te embered!!

2014. nov. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!