Európában a capoeira világában ki a legnagyobb mester?
Csoporttól függetlenül ki jelenleg Európában a legidősebb mester? Ki rendelkezik a legmagasabb fokozattal?
Ki tudhatja a legtöbbet? Ki az akit mindenhol elismernek?
Úgy is kérdezhetném, hogy a ki a legidősebb itt élő mester és ki rendelkezik a legmagasabb fokozattal?
Köszönöm utolsó.
Nos,a kérdésre tudja valaki a választ?
Sajnálom, hogy nincs itt senki aki tudna válaszolni, de azért köszönöm.
Tudtommal minden csoportnál más színűek a fokozatok.
A capoeirában ez nem egységes.
Kedves kérdező!
Az övek színezését és használatát még Mestre Bimba vette át a capoeirába talán a judosoktól ihletet merítve, hogy különbséget lehessen tenni kezdő és haladó tanítványa között. A fekete öv, mint mester fokozat és néhány csoportnál a színezés - főleg azoknál, akik elsőként tudtak Európába jönni - átvettek már ismert övrenszereket, ezért lett néhol a mester öv fekete (ez része volt a capoeira európai marketingjének). Egyébként van csoport, ahol az orixák színei szerint vannak az övszínek, de legelterjedtebb a fehér és piros mester övszín.
Nem tudom pontosan, hogy hány Mestre él Európában jelenleg, de nemrég találkozhattam Grao Mestre Pantera-val (ACDP), aki még mindig elég szigorú tekintetű és vad játékos. :)
Na és ott van még Mestre Paçoca (Vem Camara Capoeira) aki szintén nagyon jó játékos, habár én annak idején túl agresszívnak találtam, amolyan darálós volt (nem tudom változott-e azóta).
A saját csoportomon belül tudomásom szerint csak Mestrando tartózkodik Európában, mint legmagasabb fokozat, de nálunk nagyon figyelünk arra, hogy minőségi tudással képezzük ki a tanárainkat, megrendítően jók az alacsonyabb fokozaton lévőek is. Professorok sokan vannak, tőlük ki tudom emelni Professor Estáció-t, ő annak idején meg is nyerte a világbajnokságot. Hihetetlenül jó!
Tavaly hunyt el Grao Mestre Camisa Roxa, aki a csoportom egyik alapító atyja volt így kissé elfogult vagyok a kérdésben... Nekem egyelőre még ő maradt a legnagyobb, de a fent említett egyénekkel volt személyes tapasztalatom, és kijelenthetem, hogy jár nekik a taps. :)
A Körösladányi részeges Kapueira Szakszi mester!!
https://www.youtube.com/watch?v=6i09ayMdp0M a videóban látható férfi aki a kocsmapultól indul el a kamerás felé NA ö lesz a te embered!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!