Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Küzdősport vagy harcművészet...

A Császár kérdése:

Küzdősport vagy harcművészet ötvözése? Melyik lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Biztos vagyok benne, hogy Osbourne itt is beszól hogy ez meg az parasztvakítás. :DD Nem mintha baj lenne, szeretek kritikákat olvasni, mert általuk az ember sokkal élesebben képes átlátni a dolgokat.

Az álláspontom az, hogy rendben van hogy ököllel vagy akárhogy képes valaki valaki ellen harcolni. de rendszerint ha oda jut az ember egy harcban, hogy leviszik a földre akkor ott akár tetszik akár nem a földharcosoké az előny. A kérdésem pedig ehhez (is) kapcsolódik.

Arra gondoltam hogy a legideálisabb az ha megtanulok egy sima harcmodort és egy földharcot. A kérdésem az lenne, hogy melyik lenen a legjobb választás? Szerintem ha nem a földön harcolunk akkor a Boy illetve a Muay Thai az ami nyerő lenne. A földön pedig a Jui Jitsu vagy Ju-nak írják? Vagy a birkózás, vagy a Krav Maga, mert azt hiszem az is ilyen leteperős harcmodor. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a Kravb maga-ban is sok kontár van vagy ha úgy jobban tetszik nincs benen színvonalas oktatás. De talán az Expert szintű oktatókkal nem fáznék rá. Nahh de mindegy, tietek a szó. Szerintetek melyik lenne a legjobb ötvözés?

Szóval jó szeretnék lenni ütésben, rúgásban, földharcban és ilyen leteperéses harcban is. :)

Box + Muay Thai

Box + Birkózás

Box + Jiu-Jitsu

Muay Thai + Birkózás

Muay Thai + Jiu Jitsu

Box + Krav Maga

Jiu Jitsu + Krav Maga

Muay Thai + Krav Maga

2014. okt. 2. 16:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
ju jitsu és jiu jitsu nem ugyanaz. a ju a tradicionális japán cucc, a jiu meg a brazil.
2014. okt. 3. 00:52
 12/21 anonim ***** válasza:

utolsó, kérlek, hagyd el ezt az oldalt... okés, hogy hülyeséget beszélsz, de legalább ellenőriznéd le, mielőtt benyomod...

Google-első találata, első mondat:

A dzsúdzsucu (japánul 柔術, Hepburn-átírással jūjutsu), elterjedt egyéb írásformái: ju-jitsu, jujitsu, jiu-jitsu, ju-jutsu, ju jitsu, ju jutsu, dzsiudzsicu stb., több száz év alatt kifejlődött japán harcművészet.

A mi termünkön Ju-val van írva, mindenesetre én Jiu-nak írom mindig. A BJJ a brazil jiu-jitsu, az egy másik harcművészet.

2014. okt. 3. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
A birkózás is hatékony, hidd el. Láttam már birkózót verekedni. Baromi robbanékony és mire egyet pislogsz már belekent a földbe.
2014. okt. 3. 14:41
 14/21 anonim ***** válasza:

Azta, te kis zseni, wikipédiát idézel? lol

a Ju jitsu a japán, tradicionális jitsu. Azért az van az kiírva a dojo-ra, mert azt tanítják neked. Ha beírod a Youtube keresőjébe, az első 20 találat közül 19 tradícionális jitsut mutat, és csak egy modern jitsut.

http://www.youtube.com/results?search_query=ju+jitsu

Ellenben, ha Jiu jitsut írsz be, az első oldalon mindössze 2 tradicionális jitsu találat lesz (abból az egyik ju jitsu ként van címkézve) a maradék 18 minden kétséget kizáróan bjj-re vonatkozik (gracie-k, Leandro Lo, Keenan Cornelius, Braulio, Osiander, stb)

http://www.youtube.com/results?search_query=jiu+jitsu

2014. okt. 3. 19:30
 15/21 anonim ***** válasza:

Jézusom... na legyen, kisegítelek...

"a Ju jitsu a japán, tradicionális jitsu"

ahogy a jiu jitsu is, a japán nyelvben ugyanis, bármilyen meglepő, más írásrendszert használunk, az egész csak átírás kérdése, ebből fakad, hogy Japánban egy változata létezik a "jujutsu" leírásának, nálunk több (dzsódzsucú, jiujitsu, jujutsu, stb.)

"Azért az van az kiírva a dojo-ra, mert azt tanítják neked."

Nem azt tanítják, főleg nem nekem, mert én már fél éve Stuttgartba költöztem.

"Ha beírod a Youtube keresőjébe, az első 20 találat közül 19 tradícionális jitsut mutat, és csak egy modern jitsut."

na, hát a jútyúb-videók címe az sokkal hitelesebb forrás...

"Ellenben, ha Jiu jitsut írsz be, az első oldalon mindössze 2 tradicionális jitsu találat lesz (abból az egyik ju jitsu ként van címkézve) a maradék 18 minden kétséget kizáróan bjj-re vonatkozik (gracie-k, Leandro Lo, Keenan Cornelius, Braulio, Osiander, stb)"

talán mert a BJJ-ben előszeretettel alkalmazzák Jiu-ként, de az már más sport, mint a neve is mutatja: BRAZIL jiu-jitsu, nem is értem, hogy jön ez az eredeti jiujutsuhoz...

várom válaszod, minden egyes megkezdett szavadra tudok egy oldalt reagálni

2014. okt. 18. 01:18
 16/21 anonim ***** válasza:

Örömmel nyugtázom, hogy a hozzád hasonlók nem rontják már itt a levegőt.

a judo szónak is ugyanaz a töve, mint a jujitsunak. mégis mindenhol Dzsudó, és sehol sem jiudo. Amúgy az i azért került bele, mert a portugálok nem képesek a dzsu-t kiejteni, és zsiu-nak ejtik. És brazíliában portugál a hivatalos nyelv.

[link]

nocsak, az egyértelműsítő lapon is ju a japán, német, francia verzió. csak a brazil jiu... nocsak. A youtube meg azért releváns, mert akik nyomják a cuccot, azok helyesen címkézik meg a videóikat.

2014. okt. 18. 03:24
 17/21 anonim ***** válasza:

[link]

idézem:

note: the word “Ju-jutsu” has many different spellings in English. For this article we have chosen to use the spelling “Ju-jutsu” to differentiate it from Brazilian “Jiu-jitsu”.

puszi a pocidra...

2014. okt. 18. 03:29
 18/21 anonim ***** válasza:

"Amúgy az i azért került bele, mert a portugálok nem képesek a dzsu-t kiejteni, és zsiu-nak ejtik. És brazíliában portugál a hivatalos nyelv."

Na most, ugye ezt te írtad, olvasd el még hússzor, hogy belemenjen a kis agyadba... a BJJ egy sport, aminek a nevében Jiu van, attól még a keleti dzsúdzsucút írhatod akárhogyan, ugyanaz marad

igen, nyilván a youtube egy teljesen megbízható forrás, a wikipédia meg használhatatlan

amúgy teljesen hidegen hagy, hogy mit hiszel, nem érdekel

2014. okt. 18. 23:20
 19/21 Singham ***** válasza:

Ezek szerint a Karatét írhatom Karfiolnak, a Muay Thait mogyorókrémnek, a Hung Gar Kung Fut pedig 10dkg Párizsinak.

Ugyanis most lényegében ezt mondtad. :D Azt meg már ideje lenne felfogni, hogy a Japán az JUJUTSU! Jujutsu és nem Jiujutsu, Jiujitsu, stb. Alapból a Jiujitsu az a Brazil Jiujitsu, mivel ahogy előttem is írták sokan pusztán így tudták kimondani.

2014. okt. 21. 07:55
 20/21 A kérdező kommentje:

Úgy döntöttem a Karfiol nevezetű harcművészetet fogom választani.

Marha jól hangzik. :'DD

A viccet félretéve azt hiszem vagy a Wing Chun érdekelne tehát vagy azt tanulnám vagy a Hun Gar Kung-Fu-t a Jiu/Ju-Jitsu/Jutsu mellett.

2014. okt. 21. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!