Derékfájósan milyen sportot ajánlanátok?
Szintén zenész (vagyok). Helyesebben voltam. A derékfájást TELJESEN meg lehet szüntetni, az alábbi módokon:
(1) Gyógytorna. Befizetsz egy rendes gyógytornászra (vagy beutaltatod magad), és jársz 2-3 hónapig. Már ennyi idő alatt is megszűnhet a fájdalmad teljesen, megtanulod a gyakorlatokat és otthon csinálhatod.
De ennél még jobb a
(2) Fegyencedzés. Vedd meg / töltsd le a könyvet, olvasd el és kezdd el csinálni. A "fegyenc voltam 19 évig Amerika legdurvább börtöneiben" csak marketing bla bla, a könyv szerzője fiktív, ne is foglalkozz vele. Ez egy saját testsúlyos progresszív edzésprogram, amelyet otthon csinálhatsz eszközök nélkül (csak egy húzódzkodó kell csak), és teljesen, 110%-osan rendbe teszi a hátadat.
(3) Vagy, ha jobban szertnél edzésre járni, akkor keress kettlebell edzést, ez nagyon jó a törzs mélyizmainak, szintén rendbe rakja a hátadat.
A fegyencedzés és kettlebell áldásos mellékhatásai, hogy bomba alakot faragnak neked. Ezek mellé már csak heti 2 kocogás kell, vagy ha nagyon fáj a hátad akkor szobabicikli vagy nordic/power walking (erőltetett menetben gyaloglás futópadon vagy hegyen), és a kajádat kell belőni (olvasd el a Sárga kapszula című, szintén webről letölthető könyvet a kajához), és máris megvan a sportod. :)
(4) Ami még jó lehet a hátra az a jóga és a pilates, de: NE ADD FEL! Ne törődj bele, hogy neked fájós a derekad... Teljesen meg tudod szüntetni a fájdalmat!!!
Szerintem kezdj a Fegyencedzéssel, és nézd meg, két hónap alatt mennyire jutsz.
kilapult porckorongokkal a rendszeres hatha jóga,vagy a bikram edzés lehetne neked való,ha találsz olyan edzést ahova fiatalok is járnak nem csak 50es nők.
a súlyodra az étrendre is érdemes kiemelten odafigyelni és felesleg nélküli testet fent tartani,hogy a gerincoszlop ne viseljen feleslegesen plusz terheket a nap folyamán.
Tudom, hogy most kell valamit elkezdenem, mert a gerincemnek is egyre rosszabb a növekvő súly. És eljuthatok arra a szintre, amikor már azért nem fogok tudni mozogni, mert annyira fáj a derekam, az viszont a súlyomtól fáj jobban...
Igazából arra is gondoltam, hogy kipróbálom a spinninget. Az jó lehet?
Kettlebell nagyon nem jó nekem, hisz hajolni csak egy bizonyos pózban tudok, súlyt pedig csak ülve tudok emelni.
Az étrenddel kapcsolatos könyvre már r is kerestem, átnézem, mit tudok hasznosítani.
Nekem a kettlebellt kifejezetten a gerincorvos ajánlotta, mivel kiválóan erősíti a törzset és a gerinc melletti mélyizmokat.
De ha ez nem fekszik, akkor mondom, próbáld meg a Fegyencedzést és erősítsd meg a hátadat. Nekem bevált, pedig én nem kicsit voltam derékfájós hanem nagyon. Nyomtalanul elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!