Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Önvédelemre mely harcművészete...

Önvédelemre mely harcművészetek megfelelők?

Figyelt kérdés

nyilván mindenkinek más. én 70kg és 175cm vagyok nem ütök valami nagyot tehát pl. a box nem hinném hogy előnyös lenne.viszont viszonylag gyors vagyok,erőset rúgok és hajlékony vagyok.

én a kung fura gondoltam,a wing tsun félére.melyekkel lehet olyan tudást szerezni még amivel egy nálam jóval súlyosabb vagy magasabb embert ártalmatlanítsak!?melyik a legjobb?

2014. aug. 24. 02:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

En neked az igazi izraeli krav-magat ajanlom.

Nagyon hatasos, megtanit teged megvedeni agressziv emberektol, fegyverek ellen, megtanitja neked az onuralmat. Ne felesdd a harcmuveszet lenyege az, hogy meg vedd magad, nem pedig hogy bantsad az ellenfelet.

Videokat ezekrol nem erdemes nezni, semmilyen harcmuveszetrol, a nagy resze bohockodas, meg tulzas. Erdemes lehet megnened neten 1-2 dokumentum filmet a krav magarol, de ha lehetoseged adodik, probald ki, szerintem tetszeni fog neked.

2014. aug. 24. 03:31
 2/11 anonim ***** válasza:

En Kravot tanulok par eve.En nagyon megszerettem.De azt tanacsolom hogy probalj ki tobb stilust,aztan ami megfog teged es uyg erzed hogy rakaptal akkor megtalaltad az otthonodat.

Szerintem a box sokkal tobbet er mint a wingtsun.

A bunyoban sokoldalunak kell lenni.Utnod,rugni,foldharcolni is megkell tanulni!

2014. aug. 24. 07:56
 3/11 aikiboxer ***** válasza:

Ha nem ütsz valami nagyot, akkor nyilván ezt kell fejleszteni, hogy nagyot üss. Mert az utcán az ütés nagyon fontos. Rúgni max. térdre/combra/ágyékra rúgunk, de az ökölharc az alap.

Ökölharcolni pedig a legjobban a puhakesztyűs-fogvédős stílusokban lehet megtanulni (box, thai box, savate=francia box, kick-box). A szükséges erőnlétet és technikát csak zsákolással és iskolázással, küzdelmi rutint pedig csak rendszeres kesztyűzéssel tudod megtanulni.

A tradicionális harcművészetek (karate, kung-fu) edzésmódszertana elavult, ezért ezekben nem lehet ilyen szintű küzdelmi rutinra szert tenni. Nagyon hiányzik ezekből a fogvédős-puhakesztyűs sparring (kesztyűzés).

Az önvédelmi stílusok mint a krav maga, aikido az ökölharc után / mellett jöhetnek.

De igazából ami fontos még az ökölharcon kívül, az a testharc (birkózás, judo, brazil jiu jitsu stb.), mert elég könnyű testharcos helyzetet kialakítani (zárt térben meg gyorsan adódik, ha nincs hová menekülni), és ilyenkor a testharcosok, főleg földön, nagyon nagy előnyben vannak. Ezeknek sajnos nagyon hosszú a tanulási görbéjük (5 évnél indul), úgyhogy időben hozzá kell kezdeni...

Szóval összességében menj le boxolni, azután a többit meglátod.

2014. aug. 24. 11:34
 4/11 anonim ***** válasza:
hát, ha már így kielemezted magad, a vincsun biztos jó lesz :D
2014. aug. 24. 13:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Krav-maga nagyon hatékony. Esirima (kali) is jó.
2014. aug. 24. 15:34
 6/11 anonim válasza:

Nincs jobb stílus, csak jobb harcos.

Mindegyik működik, csak jól kell csinálni.

Semmit nem lehet pár hónap alatt megtanulni, 2-3 év gyakorlás kell.

Legtöbb helyen heti 2-3 edzést tartanak, mert az átlag embernek nincs többre ideje, ez viszont nagyon lassú fejlődést eredményez.

2014. aug. 25. 14:19
 7/11 aikiboxer ***** válasza:

Nincs jobb és rosszabb stílus, de van hatékonyabb és kevésbé hatékony.

Ugyanaz az ember 2 év alatt messzebb jut el ökölvívásban, mint 5 év kung-fuval vagy 10 év krav magával / aikidóval.

Ebből következően úgy nagy átlagban a bokszolók sokkal jobb harcosok, mint a karatésok, és mindketten jobbak, mint a csak aikidokák. (De az aikidokák nem is akarnak jobbak lenni senkinél, nem erről szól.)

A BJJ-sek csúnyán végigvertek mindenkit egy évtizeden keresztül, amíg ki nem tanulták a többiek is a harcmodorukat. Tele van ilyen videóval az internet, hogy a Graciék hogy aláztak le karatésokat, bokszolókat stb.

Tehát kifejezetten van gyengébb és hatékonyabb stílus.

2014. aug. 25. 15:15
 8/11 Ambur T. Attila ***** válasza:

Úgy mondom, ahogy a fentiek, hogy menj el és próbálj ki több félét, hogy neked melyik fekszik.

Én Ninjutsuzok, de sok minden mást is szeretek. Így ezt tudom ajánlani...

2014. aug. 25. 22:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Kerdezo onvedelemt irt, nem sportot. Ha sportolni akar akkor bujjon bokszkesztyu moge. Onvedelem nem abbol all hogy az utcan van ring meg lehetoseg a bemelegitesre. Utcan nem menetek vannak hanem masodmercek. Onvedelem legjobb formaja a megelozes majd a gyors menekules. kravmaga nagyon jo erre. Savate kick thai sima box csak allokepesseget ad a sporthoz. Kicsi az uto erod? Valakit fultovon orba vagy nyakon utsz kis erovel nem azt fogja mondani hogy mi volt ez a lepke fing!
2014. aug. 27. 14:27
 10/11 anonim válasza:

Az ökölvívás és a thai box utcán is nagyon hatékony, ez rendszeresen igazolódik.

Célszerű ezeket együtt művelni pl. judoval, vagy birkózással, BJJ-val, így komplexebb harci tudásra lehet szert tenni (ilyen kell az MMA-ba is).

Krav-magás istruktorok meg azért olyan jók mert szintén párhuzamosan edzenek, kickboxolnak vagy boxolnak mellette.

2014. aug. 27. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!