Melyik az a küzdősport, ami kifejezetten 1 vs több elleni küzdelmekre helyezi a hangsúlyt?
Tehát, hogy egy emberként mondjuk 2-3-mal is fel tudd venni a versenyt.
Tudom hogy nem reális az, amiket a tipikus akciófilmekben mutogatnak, de úgy gondolom képzett sportolóként 2-3 emberrel még talán fel lehet venni a versenyt. A probléma talán a testalkatommal lehet, ugyanis nem az a tipikus szálkás-rugalmas, hanem nagydarab, szilárd testalkatú vagyok (mondjuk első ránézésre mindenki a birkózást javasolná :) ). Jelenleg 188 cm, 85 kg vagyok (tömegnövelő diéta mellett, még szeretnék valamennyi izmot felszedni).
A távolkeleti küzdősportokhoz egyáltalán nincs hangulatom/kedvem, úgyhogy azok egyelőre kilőve (ellenben ha találok valamit, ami tetszik, nem vetem meg).
Javaslatok?
Utána néztem ennek az Eskrimának, és nagyon tetszik - ellenben nem oktatják a közelemben (Szeged / vagy csak én nem találtam).
Profi szinten nem kívánok ilyesmit űzni, szóval a több évtizedes tanulási folyamatot igénylők szintén kiesnek. A cél csupán egyszerű önvédelem, akár kés vagy más közelharci fegyverek ellen - ez tetszik az Eskrimában.
Fő szempont a hatékonyság, éles helyzetben használhatóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!