Részleges bokaszalag szakadásom volt, elcsesztem a lábam?
Figyelt kérdés
4 honapja volt szalag szakadásom,mostmár elkezdhetem terhelni voltam futni,de 1 patka fellépésnél kattant 1-et azthittem elszakadt a szalag vagy valami letört,mert ha felfelé mozgatom a lábfejem fáj és olyan gyengébnek érzem mint volt.Igazábol nemsokat pihentettem a gipsz levétele után,ráisejtettem 1 farönköt,sokat gyalogoltam vele,lehet tulhamar kezdtem el a terhelést?
Február végén volt szintén részleges bokaszalag szakadásom, mondjuk én nem kaptam gipszet. De megvolt az egy hét fekvés, majd' két hét mankózás, aztán rögzítővel bicegés és május 27-én újra el tudtam menni futni... Amire rájöttem, hogy nagyon fontos a bemelegítés előtte... De nekem is kattog, viszont egyre kevesebb szögben kattan mindig...
Valószínű te újrasértetted a gyógyuló szalagot( ha jól tudom 6 hónap a gyógyulási ideje ) a farönköt leszámítva szerintem nem kezdted el túl hamar de ha most újra bedagadt irány az orvos, egyébként meg kezeld úgy, mintha másfél hónappal ezelőtt lenne...
2014. aug. 20. 20:48
2/8 anonim válasza:
Elfelejtettem írni, hogy nekem is nagyon sokat és nagyokat kattogott, de az egyre ritkul, ahogy erősödik!
2014. aug. 20. 20:49
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi.Hát nincs bedagadva,de ha pl leguggolok,olyan érzés mintha kiakarna szakadni a lábfejem a bokámbol :\ elötte nemvolt ilyen
2014. aug. 20. 21:17
4/8 anonim válasza:
Érzi az ember, hogy mikor van baj. Ha folyamatosan "kibírom" érzés van akkor már érdemes elgondolkozni az orvoson, ha csak fájdogál, akkor talán meggyógyul, de ez saját tapasztalat, nem vagyok orvos. Ha pár napon belül nincs javulás akkor, vagy ha bedagad akkor azonnal doki szerintem.
2014. aug. 20. 21:35
5/8 anonim válasza:
Jut eszembe én annó ezeket találtam és csinálgattam is valamennyire:
Egyébként érdekes,hogy nem ott fáj ahol volt a szakadás
2014. aug. 21. 15:48
7/8 anonim válasza:
Mindenképpen orvos és gyógytornász!Gyógytornásznál nem jártál?Az a blog jó,de azok a gyakorlatok nem korai stádiumban ajánlottak szerintem.Lehet az is,hogy hegesen gyógyult mert megterhelted.Gipsz után hordtál rögzítőt?Írd lle pontosabban.
2014. szept. 10. 21:00
8/8 A kérdező kommentje:
Igen voltam mindkettönél,15 alkalmas gyogytorna,aztán orvosnál csináltak röntgent,negativ lett. Szoval doki aztmondta horgyak ilyen bokaszoritot..
egyébként 1 hét fekvögipszem volt 5 hét járo gipsz ,-gyógytorna,de utánna nemhordtam rögzítöt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!