Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Bokaszalag szakadás! Mennyi a...

Bokaszalag szakadás! Mennyi a gyógyulási idő?

Figyelt kérdés
Állítólag részleges bokaszalag szakadást szenvedtem dec.10-én...11-én be is gipszelték,20-án leszedték azóta bokarogzítőt hordok és még kicsivel több mint 2hétig kell...arra lennék kiváncsi akivel már történt hasonló az még normális h bicegek ? de tudok menni anélkül h fájna..csak ritkán szokott fájni kivül meg belül is..kicsit még mindig bevan dagadva..teljes gyógyulási idő ? terheljen vagy inkább ne ? félek ha nem járok rajta teljesen annyi lesz neki..ha meg elkezdem terhelni akkor 5percen belül tuti vádli görcsöt kapok... segítségeiteket előre is köszönöm!

2012. dec. 31. 00:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Meddig tart?

Soká, de ez mindenkinek más, immunrendszer, mekkora a sérülés, stb...

Terhelned nem szabad túlságosan, de sétalgass, meg amit a doki javasol. Egy egyszerű húzódás is évekig tart, mire teljesen elmúlik.

Javulni azért fog, de ezentúl vigyázz magadra...

2012. dec. 31. 02:11
 2/3 poiu ***** válasza:
Muramista! Ne terheld!!! Nyújthatod, mozgathatod, de semmi olyan ne csinálj, ami fájdalmat okoz azonnal vagy másnap.
2012. dec. 31. 12:56
 3/3 FMS199708 válasza:

Márc. 25-én szenvedtem részleges bokaszalag szakadást.

1 hétig voltam fekvőgipszben, 1 hétig voltam gipszsínbe és immáron kb. 0,5 hete (ápr. 9.) bokarögzítőbe. Ápr. 24-én kell vissza menjek kontrollra.

Nekem amikor megkaptam a bokarögzítőt annyit mondott a doki, hogy fokozatosan (egyre többet) terheljem (azaz nehezedjek rá teljes testsúlyommal).

Relatíve hosszabb gyalogutakra ne menjek el mankó nélkül, de rövid távú sétáknál próbáljam minél többet terhelni (de ha fáj akkor viszont használjam a mankót).

2013. ápr. 13. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!