Miért nincs már olyan eufórikus érzésem sport után mint amikor évekkel ezelőtt kezdtem?
Ez velem is így van. Sosem felejtem el, a saját elhatározású első futásom végét (alig bírtam lekocogni megállás és megfulladás nélkül 100 m-t, aztán uennyit sétáltam majd megint fulladozós 100 m kocogás....). Szóval sosem felejtem el, a végén vigyorogtam mint egy hülye, boldog voltam és feldobott, és a világot el bírtam volna hajítani.
Most meg lefutom amit le kell, kilihegem magam, vállveregetés és ennyi.
Nekem is hiányzik AZ az eufória, mint az elején. Van még most is, de nem AZ. Nem annyi. Hiányzik.
Belefásultunk????
Mert erőlteted meg magad eléggé.
Amikor elkezdted, a tested még gyengébb volt, kisebb megerőltetés is nagy változást okozott.
Tévedés, hogy mindennemű mozgás endorfinfelszabadulást okoz, márpedig ez (is) okozza a jó kedvet, jó közérzetet
Ezt olyan mozgásforma okozza, amely nagy erőfeszítést kíván, esetleg fájdalommal jár. Ez okoz további fejlődést is.
Minél edzettebb vagy, annál jobban növelned kell a súlyokat, növelned az intenzitást, hogy ugyanazt érezd edzés után, mint korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!