Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Itthoni gyúrás, miből mennyit...

Itthoni gyúrás, miből mennyit kéne csinálnom?

Figyelt kérdés

Itthon szeretnék egy kicsit helyrerázódni, egy kis hasizmot+karizmot szeretnék.

Nem akarok valami izomállat lenni, csak valami látszódjon.

Elég a szokásos felülés+fekvőtámasz, vagy valami egyéb módszer ajánlott?

És még csak 15 éves vagyok, tehát még fejlődő szervezet, elég-e kevesebb, mint egy felnőttnek, vagy ugyanannyit kell csinálnom?

2010. jan. 12. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát hogy elég-e az attól függ mit szeretnél? :)

Szerintem érdemesebb beiratkoznod valami sportra ha erősödni szeretnél, ott sokkal komolyabb erőléti edzések vannak.

Én Judoztam régen, edzések előtt olyan erőlétiket nyomtunk le hogy ha azt itthon megcsináltam volna minden nap úgy ahogy ott, hát lehet komolyabb eredménye lett volna mint egy konditeremnek :) De ezeket így nem tudnám neked elmagyarázni.

A fekvőtámasz a mell és a hátizmot erősíti, a felülések meg a hasat. Én régebben sokat hasaztam itthon és az meg is látszott, de a fekvőtámaszokból sok eredmény nem született (ami látható lett volna), max annyi hogy suliban az osztályból ény nyomtam a legtöbbet felmérésen :))

2010. jan. 12. 20:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez a kettő mehet de vegyél mellé kétkezes súlyzót is vagy két egykezest
2010. jan. 12. 20:40
 3/6 A kérdező kommentje:

Első:

Kösz, de eljárni bármilyen sportra nincs kedvem, egyszerűen nem vonz semmi sem, és csak a gyúrás miatt nem fogom végig szenvedni a maradék 30-40 percet.

Meg kondiba sem akarok járni, mert valamiért nem bírom, hogyha most más azt bámulja, hogy én pl. csak 30 kg-ot emelek fel, vagy ha megpróbálnék 60-at akkor meg hogy nem bírom, tehát az egész tény, hogy vannak ott mások nem jön be.

Második: súlyzó van itthon, néha-néha használom is, de akkor még arra is rákapcsolok.

2010. jan. 12. 21:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem nézik azt a kondiba, hogy te pl: 30 kilót tudsz felemelni.... nem nevetnek ki ez miatt, általában rendes emberek járnak a konditerembe..:)
2010. jan. 12. 21:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Tudom, csak valamiért mégis zavar.

Ezen nem tudok változtatni, túl félénk gyerek vagyok.

Amúgy nem 30 kg-ot bírok, azt csak úgy írtam, de még ha 200 kg-t is ki tudnék nyomni egy kézzel akkor is zavarna, hogy ott vannak mások.

2010. jan. 12. 22:11
 6/6 anonim válasza:

Edzéstervet csinállj, hasizom, fekvőtámasz. Csinld úgy, h az izmaid ne legyenek túlterhelve: 5-10-15-10-5

Ez azt jelenti, h elsőre 5-öt , pihenés, aztán tizet..., az a lényeg, h legyen bemeleités, majd levezetés. Ezt a számot növelheted pl 3-4 naponta, de egy hetente is. Pl: 6-11-16-11-6, 7-13-18-13-7... stb. Amint elérted a kivánt eredményt nem emeled tovább a számot, sőtt akár egy kicsit vissza is vehetsz belőle.

2010. jan. 12. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!