Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy néz ki egy CrossFit edzés?

Hogy néz ki egy CrossFit edzés?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kemény, és azt is tudom, hogy hogyan van felépítve. De a személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, és az apróbb részletekre. Pl: visztek be magatokkal törölközőt, inni szoktatok edzés közben?

Ha kezdő jön hozzátok, akkor nem nézitek le, és nem nevetitek ki, ha bénázik?

Megmondom őszintén, voltam ilyen 'előkészítőn', és tudok már szinte mindent, de rendes edzésre mégsem merek elmenni, pedig nagyon szeretnék!

2014. aug. 3. 23:26
 1/3 anonim válasza:

Gimnasztika

- Guggolás (súly nélkül)

- Húzódzkodás

- Fekvőtámasz

- Tolódzkodás (leginkább gyűrűn)

- Kézállásban kitolás

- Kötélmászás

- "Muscle up" (gyűrűn lógásból felmenetel nyújtott karú támaszba, minta tolódzkodás felső pontja)

- Kinyomás kézállásba

- Felhomorítás

- Felülés

- Ugrások

- Kitörések

Metabolikus kondícionálás

- Futás

- Kerékpározás

- Evezés

- Ugrálókötelezés

Súlyemelés

- Guggolások

- Elemelés

- Felvétel (súlyt mellre)

- Nyomások

- Szakítás (a súlyemelő mozdulat)

- Felvétel és lökés (a súlyemelő mozdulat)

- Medicin labda gyakorlatok

- Füles (súlyzó lengetések)

2014. aug. 4. 15:12
 2/3 anonim válasza:
100%

Óvatosan a Crossfittel! 3éve csinálom, versenyeken is indultam már, de nem vagyok egy elvakult, pedig nagy rajongója vagyok a sportnak! :) Lehetőleg olyan Gym-et keress ahol nagy hangsúlyt fektetnek a mobilizációra,nyújtásra,sérülésmegelőzésre, mert nagyon könnyen és nagyon hamar összelehet szedni elég komoly sérüléseket a magas intenzitás miatt( sokan hajlamosak elfeledkezni a légzésről,feszítésekről a fáradtság miatt és ilyenkor pikk-pakk lesérül az ember, persze ezért van az instruktor, hogy ezt figyelje)

Törölközőt, váltóruhát, innivalót vigyél magaddal. A kezdőkkel pedig általában nem bánnak máshogy, mint a többi társsal,épp ellenkezőleg sokszor megfigyelhető a másik bíztatása, buzdítása, és ugye mindenki elkezdte valahol, emiatt ne aggódj.

Az edzés felépítéséről annyit, hogy általában edzés elején bemelegítés,mobilizációs gyakorlatok vannak, ezt követi valami súlyemelő elem gyakorlása, technikázás (lökés,guggolás,szakítás stb,stb..) majd ezután egy "wod" workout of the day, napi feladatsor következik. Ezeket általában az edző rakja össze, lehet EMOTM,AMRAP(rövidítések), vagy több körből álló , több gyakorlatot tartalmazó feladatsor pl Guggolás,dobozra ugrás, ugráló kötél gyűrűn húzódzkodás. Majd az edzést valamilyen nyújtás,levezetés zárja.

remélem tudtam segíteni, ha valami nem érthető esetleg kérdésed van írj nyugodtan!

2014. aug. 5. 11:06
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat! :)

Mondjuk nem kifejezetten az érdekelt, hogy hogyan van felépítve egy edzés, meg miket csinálnak, mert ezeket tudom.

Sokat olvastam róla, és mint említettem a kérdésben is, már voltam előkészítő edzésen, ahol átvettük a bemelegítést, nyújtást, az esetleges sérülési-helyzeteket, szóval minden lényeges dolgot, sőt demonstrálták is a feladatokat, szóval az nagyon szuper volt. Én is nagy rajongója vagyok a sportnak, bár így kezdőként egy kicsit nehéz, de nagyon szimpatikus és nagyon tetszik!

2014. aug. 8. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!