Tudnátok segíteni? Fogyni szeretnék, nagyon sokat. Lány vagyok.20 éves és 100.75 kg/170 cm
Sajnos a mama nagy darab volt ezt szépen megörököltem. Sokszor próbálkoztam az évek alatt mindenféle diétával de egyik se vagyis nem voltam elég biztos benne és elbuktam mert gyenge vagyok.
De most úgy érzem itt az ideje a változásnak. 3 hete futok heti 5nap 10 percet. Fehér kenyeret se eszek csak toastot. Chipset, csokit, tésztát, max egy héten egyszer eszek. Salátákon nem tudnék élni.
Szeretnék valami edzéstervet írni amit heti 3x 1órában csinálnák. Vannak javaslatok?
A futással az a gond, hogy nem mozgatja meg az egész tested :S Kezdj el valami tornát; pl a callanetics elég hatásos, és nem is fogsz annyira kifulladni se tőle, mint mondjuk a futástól. Ráadásul a futás extrém túlsúly esetén hazavágja az ízületeket, szóval ezért is felejtős. Ha valami okból kifolyólag nem akarsz tornázni (de mondom, az a legjobb) akkor inkább ússz...
Az étrendet egész jól leírták előttem, de lényeg az, hogy sovány húsokat, zöldséget, esetleg gyümölcsöt egyél (mondjuk sokan mondják, hogy azt se nagyon szabad a cukrok miatt :S)
Még egy fontos dolog: ne éheztesd magad! Sokan elfelejtik...
az egésznek a lényege az hogy az életedbe egy rendszerességet kell bevinned, mind táplálkozás, mind edzés és minden területen ahol csak ezt be lehet vezetni
napi 3 szor vagy 4 szer kell enned
így nyáron gondolom nem kelsz 7 kor szóval kb 3 szor
tehát mondjuk 9 kor reggeli, 1 kor ebéd , és este 6 kor vacsi
6 után nem szabad enned met a szervezeted nem tudja megemeészteni
nézel egy olyan edzéstervet ami neked tetszik, mondjuk a futás a legjobb meg utána felülések ,guggolások, stb és mondjuk heti 2 szer 3 szor elmész futni
az a lényeg h mondjuk hétfő szerda péntek
hogy legyen közte pihi
és mindennap mondjuk 4 kor
vagy amikor ráérsz csak egy időbe
és rendszerrésege kell abba is vinni, mikro kelsz ,mikor fekszel le
és ami a legfontosabb
a cukros üdítőket felejtsd el és a mekit ,meg a burger king stb
napi 2-3 liter víz
és rengeteg kitartás
és ha ezeket betartod és küzedsz elérheted a célod!:)
és ne higyj semmi ilyen vattaevős sztoriknak
és lehet csokit enni mondjuk 1 héten egyszer, de ha szereted az étcsokit, az igazi étcsokit ami ilyen 70% feletti azt többször is mivel az étcsokinak bizonyítottan jótékony a hatása a szervezetre:)
"6 után nem szabad enned met a szervezeted nem tudja megemeészteni"
Jááj csak ezt ne!! :D
Ha este 6 után varázslatosan leáll az emésztés, akkor miért épp reggel kaksizol?
Alvás közben fokozódik az emésztőnedv-termelés, ráadásul nem mindenki 10kor fekszik, szóval ezt inkább ne...
Meg guggolás? 100 kilóval nem adok 1 hónapot, már hordhatja szegény a teleshopos Dr. Levine mágneses térdszalagjait...
De rendszeresség-dolog tényleg beválik :D
"Egyik haverom, csaj 60 kilós, de elég jó kondiba van, 40 kilóval szokott guggolgatni"
Ok, de az más, egész nap cipelnie kell a súlyfeleslegét, ráadásul írtad is, hogy a barátnőd izmos, ami azért elég fontos tényező...
Az ízületekre nagyon vigyázni kell, hacsak nem akarod, hogy 50éves korodra külön program legyen a fotelből való kikászálódás.
Persze a guggolás jó a lábizmoknak, meg minden, de mi lesz a hasizmokkal, csípővel, fenékkel, stb... (ugyan ez igaz a futásra is.) Ha már tényleg rászánod az időd a mozgásra, akkor miért ne csinálnád rendesen; hozzáértő emberek által összeállított gyakorlatokkal? De nagyon fontos, hogy kérdezd meg előtte a háziorvosodat, hogy ő mit ajánl, mert ugye nem esik jól egy spontán szívroham a reggeli kocogás közben...
( az úszáyt továbbra is ajánlom, de gondolom levin kollega attól már kellőképpen elvette a kedved)
3. válaszoló lennék,
Utolsó jó tanácsom, el se olvasd ezeket a válaszokat mert sírva röhögtem a tudatlanságokon...
"Utolsó jó tanácsom, el se olvasd ezeket a válaszokat mert sírva röhögtem a tudatlanságokon..."
Már ne is haragudj, de aki egy 1oo kg-s embernek heti 4x4o perc futást javasol, az egy idióta. Méghozzá a veszélyesebb fajtából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!